20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δείτε ένα σύγχρονο Citroen Berlingo που θυμίζει το κλασικό 2CV!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μόδα των ρετρό σχημάτων είναι πολύ έντονη τα τελευταία χρόνια, με αρκετές εταιρίες να ανατρέχουν στο παρελθόν τους και να παρουσιάζουν σύγχρονες εκδοχές των αυτοκινήτων τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε στις φωτογραφίες ένα Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette. Δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο παραγωγής της γαλλικής εταιρίας, αλλά για μία ακόμα ρετρό εκδοχή από μία ιταλική εταιρία με την ονομασία Caselani, η οποία έχει και στο παρελθόν “αναβιώσει” κάποια κλασικά van της Citroen.

Στη νέα της προσπάθεια ασχολείται με το σύγχρονο Berlingo το οποίο έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που να θυμίζει έντονα τον πρόγονό του που βασιζόταν πάνω στο 2CV. Ιδίως το εμπρός μέρος με την all time classi μάσκα, και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, κάνουν το όλο σχέδιο να παραπέμπει σε αυτοκίνητο μιας πολύ παλαιότερης εποχής.

Η ιταλική εταιρία καλύπτει το πλαϊνό του van με τα χαρακτηριστικά κυματοειδή πάνελ των παλαιών van της Citroen ενώ αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος, κυρίως ως προς το αισθητικό κομμάτι.

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει το van που βασιζόταν πάνω στο 2CV αν και κάτω από όλες αυτές τις αισθητικές επεμβάσεις έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σύγχρονο van της σημερινής εποχής. Μάλιστα μπορεί να τοποθετηθεί και στην ηλεκτρική έκδοση του Berlingo.

To original 2CV Fourgonnette έκανε την εμφάνισή του το 1951 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1987! Η πωλήσεις του έφθασαν στο 1,25 εκατομμύρια μονάδες. Η παραγωγή της αναβίωσης από την εταιρία Caselani θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και σίγουρα θα γίνει μεγάλη επιτυχία αν και θα κατασκευαστεί σε μικρούς αριθμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό