31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δανία: Σε κατάσταση σοκ η πρωθυπουργός μετά την επίθεση που δέχτηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρκισεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

«Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χτυπήθηκε από έναν άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο Κούλτορβετ, στην Κοπεγχάγη. Ο άνδρας συνελήφθη»,  αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες της πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Μέτε Φρεντέρικσεν είναι «σοκαρισμένη από το περιστατικό».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες η Μέτε Φρεντέρικσεν είχε παραδεχτεί ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Τι αναφέρει η αστυνομία

Ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την είδηση ότι η πρωθυπουργός της Δανίας δέχτηκε επίθεση και ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο.

«Ένα άτομο συνελήφθη γι αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε», δήλωσε η αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάγκνους Χένικε, τόνισε: «Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της». «Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας» ανέφερε ολοκληρώνοντας την ανάρτησή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό