21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δίχως τέλος η τουρκική προκλητικότητα – Ξαναβγαίνει το Oruc Reis στη Μεσόγειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημήτρης Καιρίδης: Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία από την ελληνογαλλική συμφωνία

Η επανεμφάνιση στην Ανατολική Μεσόγειο του Oruc Reis, το οποίο θα συνοδεύουν τα πλοία «Αταμάν» και «Τζενγκίζ Χαν», έρχεται σε συνέχεια των παρενοχλήσεων από τουρκικά πολεμικά πλοία στις έρευνες του ερευνητικού -γαλλικών συμφερόντων- Nautical Geo για τον αγωγό EastMed στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στην Άγκυρα. Η Τουρκία κάνει πολεμικές επιχειρήσεις, έχει βάσεις, έχει ανοίξει μέτωπα και έχει το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας. Έχει μεγάλο εκνευρισμό γιατί η συνάντηση στό Σότσι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πήγε καλά», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτής ΝΔ.

«Ανησυχία υπάρχει πάντα, αλλά σημασία έχει μείς να οδηγούμε τα πράγματα στην επίλυση της βάσης του Διεθνούς Δικαίου. Για παράδειγμα, η πολεμική προετοιμασία που γίνεται από την Ελλάδα γίνεται για να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Όσο πιο ισχυρός είσαι στρατιωτικά, τόσο πιο ισχυρός είσαι και στις διαπραγματεύσεις. Η ελπίδα είναι ότι εάν υπάρξει κάποιου είδους κορύφωση, αυτή θα δράσει καταλυτικά ώστε να καταλήξουμε επιτέλους σε ένα Διεθνές Δικαστήριο ή ένα διεθνές όργανο προκειμένου να λύσουμε τη διαφορά μας. Θεωρώ πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να απαντήσουν στην ελληνογαλλική συμφωνία. Πιστεύω πως θα προχωρήσουν σε ανακύρξη ΑΟΖ», ήταν η άποψη του διεθνολόγου Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό