35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δίνουμε μια υπεύθυνη απάντηση στο αν η μάσκα βαραίνει τα λεπτά μαλλιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Kατά τη διάρκεια του λουσίματος, ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα, με το πρώτο συνήθως να είναι ή χρήση του σαμπουάν, το δεύτερο η χρήση του conditioner και το τρίτο η εφαρμογή της μάσκας. Κυκλοφορεί όμως ευρέως η άποψη ότι η μάσκα βαραίνει τα λεπτά μαλλιά, με αποτέλεσμα οι γυναίκες που έχουν αυτόν τον τύπο μαλλιών, να αποφεύγουν να τη χρησιμοποιούν, στερώντας από τον εαυτό τους τα οφέλη της. Ισχύει αυτή η άποψη και αν ναι, κατά πόσο;

Γενικά, θα λέγαμε αρχικά πως δεν υπάρχουν συνολικοί κανόνες για όλους τους τύπους μαλλιών. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για κάθε τύπο μαλλιών, καθώς και κατάλληλα προϊόντα, τα οποία φτιάχνονται βάσει των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων τους. Μια γενική απάντηση είναι πως όχι, η μάσκα δεν βαραίνει τα λεπτά μαλλιά αν εφαρμοστεί σωστά. Πάμε να αναλύσουμε τι σημαίνει σωστά.

Λεπτά μαλλιά και προϊόντα περιποίησης

Τα λεπτά μαλλιά έχουν την τάση να βαραίνουν ούτως ή άλλως με όλα τα προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο τους, είτε αυτά είναι σαμπουάν είτε conditioner είτε μάσκες είτε προϊόντα leave in. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνετε αν διαθέτετε αυτόν τον τύπο μαλλιών, είναι να επιλέξετε προϊόντα που να απευθύνονται σε εσάς.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα

Στη συνέχεια, μεγάλη σημασία παίζει η ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Από τη στιγμή που έχετε λεπτά και μάλλον λίγα μαλλιά (καθώς αυτά συνήθως πάνε μαζί), αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα προϊόντος. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε διάφορες ποσότητες της μάσκας που θέλετε στα μαλλιά και εκ του αποτελέσματος κρίνετε ποια είναι η ιδανική. Το πόσο θα βάζετε, θα το βρείτε μόνες σας μετά από μερικούς πειραματισμούς.

Δώστε σημασία στο καλό ξέβγαλμα

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το ξέβγαλμα. Όσο καλύτερα ξεβγάλετε τα μαλλιά σας και απομακρύνετε τα υπολείμματα του προϊόντος από τα μαλλιά σας, τόσο πιο ανάλαφρα θα τα δείτε.

Συμπέρασμα

Θα ήταν παράλογο εάν δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε καθόλου μια μάσκα μαλλιών εξαιτίας του τύπου των μαλλιών σας. Υπάρχουν ειδικές μάσκες για λεπτά μαλλιά με την ένδειξη να αναγράφεται στη συσκευασία, που η σύστασή τους επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη τους.

Τέλος, μπορεί να υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι στοχευμένα για λεπτά μαλλιά, αλλά να μην σας ταιριάζουν όλα. Αν δοκιμάσετε μια μάσκα για λεπτά μαλλιά μιας εταιρείας και δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, επιλέξτε το αντίστοιχο προϊόν του ανταγωνισμού, καθώς αυτό μπορεί να σας πάει περισσότερο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό