22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκη Τοπαλούδη: Σοκάρουν οι περιγραφές του 23χρονου για τη δολοφονία της Ελένης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κατηγορούμενος έριξε την ευθύνη στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν εκείνος που πρότεινε την συνάντηση με την Ελένη Τοπαλούδη, εκείνος την χτύπησε αρχικά με το σίδερο και στη συνέχεια της κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό, εκείνος την έριξε ζωντανή από τα βράχια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενός του πιθανότατα του έριξε κάτι στο ποτό.

Μιλώντας σε δικαστές και ενόρκους ο 23χρονος είπε: «Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή είπε η Ελένη στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα», άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου.

Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο 21χρονος αυτός που πρότεινε να βρεθούν οι τρεις του, υποστηρίζοντας ότι του έδειξε και μήνυμα που είχε στείλει η άτυχη κοπέλα. Όπως ανέφερε, πρώτα πήγε στην κρεβατοκάμαρα με την άτυχη φοιτήτρια ο 21χρονος και στη συνέχεια εκείνος.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;

Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό, όταν εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη. Μετά πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα. Ανέβηκαν οι δυο τους πάνω στο κρεβάτι και της έλεγε: «θα σε μαχαιρώσω» επειδή του είπε του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από εκείνον. Έτσι χύμα το πέταξε. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε την έβριζε φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν DNA αποδείξεις

Το ξέσπασμα του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ακούγοντας την απολογία του 23χρονου δεν άντεξε και ξέσπασε όταν εκείνος αναφέρθηκε στα τελευταία της λόγια. ‘Οπως υποστήριξε ο 23χρονος η νεαρή κοπέλα πριν μπούνε στο φορτηγάκι είπε «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου». Σε αυτό το σημείο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε «Αλήτες».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια . Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος. Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Καθαρίσαμε με.. χλωρίνη

Ο 23χρόνος στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις τους. Όπως είπε επέστρεψαν στο σπίτι και το καθάρισαν. «Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την 1η φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα», ισχυρίστηκε.

Ο 23χρόνος δέχθηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο και την εισαγγελέα αναφορικά με το γεγονός πως δεν πήγες στην αστυνομία άμεσα αλλά για το πώς αισθάνεται με όλα όσα συνέβησαν.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πώς αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύψεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω….επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δε πήρα τη θέση της, να μην εγώ στη θέση της να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά

Η απολογία του 23χρόνου αναμένεται να συνεχιστεί αύριο το πρωί, Τετάρτη 6 Μαΐου.

.

Βεντέτα στα Ανώγεια – Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό