26.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για τον θάνατο της Μαλένας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις φερόμενες ανθρωποκτονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Αυτή ήταν η πρώτη δικάσιμος μετά την διακοπή του καλοκαιριού, με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, να επιδεικνύει στη μάρτυρα φωτογραφίες της Μαλένας ενώ βρισκόταν στο νεκροτομείο με την κατηγορούμενη να στρέφει το βλέμμα της προς το παράθυρο για να μην βλέπει.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο μάγουλο της Μαλένας Δασκαλάκη, «δεν υπάρχει κάκωση», καθώς κι ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει ασφυξία, γιατί δεν υπήρχαν σχετικά ευρήματα. Επέμεινε, δε, στη θεωρία περί ηπατικής ανεπάρκειας, που οδήγησε το 3 ετών παιδί στο θάνατο.

Μάρτυρας: Είναι ίχνος ιατροφαρμακευτικού χειρισμού στο μάγουλο, δεν είναι κάκωση και το σχήμα προσομοιάζει αυτοκόλλητη ταινία για την τοποθέτηση ρινοπλαστικού σωλήνα στο πλαίσιο της ΚΑΡΠΑ.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε διεξοδικά από την πρόεδρο γύρω από το ζήτημα της ασφυξίας, καθώς στη μεταγενέστερη έκθεση Καρακούση – Καλογρηά, ο θάνατος της Μαλένας καταγράφεται ως ασφυκτικός θάνατος, με την ίδια ωστόσο να επιμένει ότι «το ήπαρ ήταν κατεστραμμένο».

Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό