35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ικανοποιημένη από τον Αγγελούδη η πλειοψηφία των πολιτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι πολίτες της Θεσσαλονίκης από το έργο του δημάρχου της πόλης, Στέλιου Αγγελούδη, κατά τις 100 πρώτες ημέρες του στον δημαρχιακό θώκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων απαντά πως είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τη συνολική παρουσία του νέου δημάρχου, με τη στήριξη αυτή να είναι διακομματική, καθώς προκύπτει από το 58,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 66,7% των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, το 61,2% της Πλέυσης Ελευθερίας, το 40,2% του ΚΚΕ και το 39,4% της Ελληνικής Λύσης.

Αντίθετα, απέναντι στην πολιτική Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι ψηφοφόροι της Νίκης και των Σπαρτιατών, με ποσοστό αποδοχής 13% και 33% αντίστοιχα.

Η σύγκριση με τον Ζέρβα

Όσον αφορά τη σύγκριση με τον προηγούμενο δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, η πλάστιγγα γέρνει συντριπτικά υπέρ του νυν δημάρχου, καθώς το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Αγγελούδη δείχνουν πως θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον προηγούμενο Δήμαρχο. Το 16% απαντά πως θα έχει χειρότερα, ενώ το 9% δεν παίρνει θέση.

Και σε αυτήν την περίπτωση η στήριξη στο πρόσωπο του Αγγελούδη υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά, καθώς προκύπτει από το 77,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 82,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 82,9% των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, το 80% του ΚΚΕ, το 55,9% της Ελληνικής Λύσης, το 83,3% της Πλεύσης Ελευθερίας και 100% των Σπαρτιατών. Κάτω από 50% το ποσοστό υπέρ του Στέλιου Αγγελούδη είναι μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της Νίκης και συγκεκριμένα το 45,5%.

Αγγελούδης στο ΒΗΜΑ: «Επιστέγασμα της προσπάθειας – Αυξάνεται η ευθύνη»

Το ΒΗΜΑ επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος δήλωσε πως «το αποτέλεσμα της μέτρησης έρχεται ως επιστέγασμα της επίπονης και συνεχούς προσπάθειας των 100 πρώτων ημερών, πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο που είχαμε πριν ακόμα αναλάβουμε και αυξάνει παράλληλα την προσωπική μου ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Όσον αφορά το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι σαφής: «Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες, δηλαδή την απευθείας επικοινωνίας μαζί τους με συνεχείς ανοιχτές συνελεύσεις για τα προβλήματα της πόλης».

Τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ιεραρχούνται ως εξής: H καθαριότητα με 60,6%, το κυκλοφοριακό/στάθμευση με 47,8%, οι συγκοινωνίες με 17,6%, η κατάσταση του οδικού δικτύου με 13,6%, η συντήρηση-ανάπτυξη πρασίνου με 9,4%, η εγκληματικότητα/παραβατικότητα με 8,4%, η κατασκευή του flyover με 7,4%, η ανάπτυξη/ανεργία με 4,8%, η φτώχεια με 4,2% κ.λπ.

Σχετικά με την επί μέρους αξιολόγηση του νυν δημάρχου σε επτά βασικούς τομείς δημοτικής πολιτικής ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών είναι: Στην καθαριότητα η ικανοποίηση (πολύ και αρκετά) φτάνει το 47,7%. Στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους το 40,7%. Στον αθλητισμό/πολιτισμό το 36,2%. Στα θέματα ασφάλειας της πόλης το 30,1%. Στην κοινωνική πολιτική το 28,8%. Στα σχολεία/παιδικούς σταθμούς το 26%. Στο κυκλοφοριακό το 19,3%.

«Το Flyover θα έπρεπε να ξεκινήσει μετά το μετρό»

Σχετικά με το πολυσυζητημένο έργο του Flyover, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, το 47% δηλώνει πως είναι χρήσιμο αλλά θα έπρεπε να ξεκινήσει αφού εγκαινιαστεί η λειτουργία του μετρό και ενισχυθούν οι συγκοινωνίες, ενώ το 23% απαντά πως δεν χρειάζεται καθόλου και πως πρέπει να σταματήσει η κατασκευή του.

Παράλληλα, το 69% αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις του δημάρχου για να ελαφρυνθεί το πρόβλημα ενώ το έργο προχωρά (αστυνόμευση για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή, ανακοίνωση μέτρων από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, ενίσχυση της τηλεργασίας για να μειωθούν οι μετακινήσεις), με το 21% τις αντιμετωπίζει αρνητικά.

Την ίδια ώρα, το 30% πιστεύει ότι θα τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αρχίσει η λειτουργία του μετρό στην πόλη από τον Νοέμβριο, ενώ το 67% δεν το πιστεύει.

Τέλος, το 47% πιστεύει ότι η ανάπλαση της Έκθεσης θα πρέπει να γίνει στον ίδιο χώρο, με τη μετατροπή έκτασής του σε μητροπολιτικό κέντρο, και το 44% πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση της Έκθεσης σε άλλο χώρο και ότι θα πρέπει να μετατραπεί όλος ο τωρινός χώρος σε μητροπολιτικό κέντρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό