26.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Δήμαρχος Πύργου: «Πολύ δύσκολη κατάσταση – Προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας 55χρονος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά Ηλείας, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6), κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση καθώς είχε μόλις φάει.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής(21/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 σχετικά με τη φωτιά στην Ηλεία, υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν τέσσερα χωριά.

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κινδυνεύουν τέσσερα χωριά, Μυρτιά, Χανάκια, Αλποχώρι και λιγότερο Σκαφιδιά Ηλείας» είπε αρχικά ο κ. Καννής για την εξέλιξη της φωτιάς στην Ηλεία.

«Επειδή υπάρχει ένας νεκρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο, από την επικοινωνία που είχα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αναρρόφηση τροφής, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής» συνέχισε για τον νεκρό στην Ηλεία.

Ενδείξεις για εμπρησμό

Ο Στάθης Καννής, αναφερόμενος στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Ηλείας, αναφέρθηκε σε τέσσερις εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους αφήνοντας να εννοηθεί πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

«Περάσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα… Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, έχουν κοπάσει οι άνεμοι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελείωσε το κακό», πρόσθεσε μιλώντας στο Open.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό