23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Παίρνει θέση στο ζήτημα των υποκλοπών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο την πολιτική αναταραχή που προκάλεσαν οι παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δήλωση – τοποθέτηση τη Δευτέρα για την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αφού ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη δεν θα αναμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να τοποθετηθεί.

Υποκλοπές: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Αρμενία: «Ξεδιάντροπο ψέμα πως ζητήσαμε παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Ηδη η κυβέρνηση έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Επιπλέον, θετικά απάντησε και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, που με άτυπη ενημέρωση ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε πως «σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

«Ελπίζουμε να ανταποκριθεί αυτή τη φορά και ο κ. Ανδρουλάκης»

Με μία σαφή αιχμή κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία».

«Ναι» στην Εξεταστική

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση Εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα, η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό