14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Η Τουρκία να απέχει από προκλητικές δηλώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις, δεν βοηθούν» τόνισε από την Πρίστινα ο Νίκος Δένδιας. Ερωτηθείς για τις διαδοχικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, και ειδικά τις χθεσινές του ομολόγου του, Μ. Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει έτσι ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας άξονας που θα μπορούσε να βοηθήσει».

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντα την εντύπωση ότι ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μία ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία. «Ελπίζω και η τουρκική κυβέρνηση να συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας, και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα» ανέφερε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε την Τετάρτη στην Πρίστινα, στο πλαίσιο της περιοδείας στα Δυτικά Βαλκάνια.

INTIME NEWS/ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ / POOL

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και διαπραγματευτή, και τον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η διασυνδεσιμότητα, η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, αλλά και το μέλλον και η σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια. «Νομίζω ότι για την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το κύριο διακύβευμα είναι πάντοτε η ειρήνη, η σταθερότητα, και η ευρωπαϊκή πορεία, και πάνω σε αυτό τον άξονα κινούμεθα» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό