28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Δένδιας: Από το Φθινόπωρο οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρθηκε από βήματος της Ολομέλειας ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας το μήνυμα πως η χώρα μας οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με δυο πολέμους , ενώ αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή. Η γείτονα αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας, όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και διεθνείς συνθήκες που αφορούν στο χαρακτηρισμό της μειονότητας. Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αν και καλωσορίζουμε τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα που υπάρχει με την Τουρκία », όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας πως γι’ αυτό το λόγο απαιτείται μια καινούρια μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία θα ψηφιστεί στις αρχές του φθινοπώρου, το οποίο και θα περιλαμβάνει μια συνολική αλλαγή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στη Βουλή / Intime

Μάλιστα, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει στην επιτροπή Εξοπλιστικών προς συζήτηση  το ζήτημα των φρεγατών Constellation, αλλά και το πρόγραμμα F35, ενώ αναφορικώς με τη νέα γενιά υποβρυχίων, εξήγησε πως ακόμη το ζήτημα δεν είναι «ώριμο».

«Η Τουρκία έχει μπει σε μεγάλο κύκλο ενίσχυσης του ναυτικού της, είναι προφανές ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται ενίσχυση. Μείναμε πίσω, πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος. Μένει το ζήτημα της μέσης λύσης, είμαστε ανοιχτοί, μελετάμε για το θέμα της τέταρτης φρεγάτας, αλλά για τις κορβέτες», πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Και μένει η απάντηση του ζητήματος της μέσης λύσης.  Είμαστε ανοιχτοί και μελετάμε το θέμα της τέταρτης φρεγάτας, το θέμα των κορβετών, και μελετάμε και το θέμα των LCS, εάν η Αμερική μας δώσει δωρεάν αυτές τις φρεγάτες που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρίνει ότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τις ανάγκες», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Κόντρα στο «όνομα» του Κωνσταντίνου Καραμανλή 

Το γάντι στον Δημήτρη Νατσιό, με αιχμή τις αναφορές του στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, σήκωσε ο Νίκος Δένδιας.

Το εύφλεκτο υλικό που πυροδότησε το μπρα ντε φερ αποτέλεσαν οι βολές Νατσιού περί καιροσκοπισμού της κυβερνώσας παράταξης και πολιτικής εκμετάλλευσης της ιστορικής παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον Νίκο Δένδια να σημειώνει πως «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο δικός μας ιδρυτής, ο δικός μας εκφραστής, εκφράζει το δικό μας παρελθόν και προδιαγράφει το δικό μας μέλλον».

Είχε προηγηθεί η επίθεση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ στην κυβέρνηση με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στη «συμφωνία της λίμνης».  «Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, θα τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή σας Κωνσταντίνου Καραμανλή», όπως υποστήριξε, ανάμεσα στα άλλα.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρέθηκε και το πρόσφατο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, με τον Δημήτρη Νατσιό να ρωτά: «συζητήσατε ναι ή οχι θέμα γκρίζων ζωνων με τον Ερντογάν κύριε Μητσοτάκη; Δεσμεύτηκατε ότι θα οριοθετήσετε θαλάσσιες ζώνες ναι ή όχι; Σας έθεσε θέμα μειονότητας ναι ή όχι;» όπως διερωτήθηκε, με τον Νίκο Δένδια να τονίζει πως είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν εχει το οποιοδήποτε δικαίωμα στην περιοχή των Κυκλάδων, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος ουδέποτε μίλησε για διεύρυνση της ελληνοτουρκικής ατζέντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό