18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κρατικός μηχανισμός «παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως τις επόμενες ώρες θα αξιολογηθεί κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στο να αποφευχθούν τα προβλήματα.

«Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ανάλογα και με τις προγνώσεις που υπάρχουν, θα αξιολογηθεί από την πολιτική προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της» ανέφερε συγκεκριμένα ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αύριο αργία ή να ληφθούν άλλα μέτρα.

«Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, αναμένεται να ενταθούν τις μεσημεριανές ώρες, ενώ δύσκολες θα συνεχίσουν να είναι οι συνθήκες και αύριο. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σημείωσε ακόμη πως για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και τα όσα παρουσιάστηκαν έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται» είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε συνέχεια του μηνύματος που εστάλη στους κατοίκους της Αττικής από το «112» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. «Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούνται συνεχώς οι οδηγίες των αρμόδιων Αρχών» είπε και συνέστησε στους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια να επικοινωνούν είτε με το 100 είτε με την Πολιτική Προστασία στο 112.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό