22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Οικονόμου για πρόταση μομφής: Kίνηση απελπισίας χωρίς αντίκρισμα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Kίνηση απελπισίας χωρίς αντίκρισμα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία καταψηφίστηκε χθες μετά από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. 

«Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, που  ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, έδωσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη δυνατότητα να κατανοήσουν το βαθύ ρήγμα που τέμνει το πολιτικό φάσμα στον τόπο μας. Αποδείχθηκε και χθες -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα προκειμένου να αμυνθεί στον εσωκομματικό αναβρασμό και στον εξωκομματικό ανταγωνισμό που τον πολιορκούν, προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στη συνεχή φθίνουσα πορεία που καταγράφουν τα εκλογικά του ποσοστά. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κίνηση απελπισίας χωρίς αντίκρισμα. Μία μομφή χωρίς μορφή» σχολίασε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Όπως επισήμανε, η τριήμερη συζήτηση ανέδειξε μεταξύ άλλων «μια κυβέρνηση σύγχρονη, συμπαγή,  υπεύθυνη και γενναία, που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, που δεν αποποιείται τις ευθύνες της, που διαθέτει το ειδικό πολιτικό και ηθικό βάρος για να αναγνωρίζει τις εκάστοτε αδυναμίες και να τις διορθώνει». Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν αφενός την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από ένα ανερμάτιστο, παρωχημένο και επιδερμικό λόγο και αφετέρου την προσήλωση της Κυβέρνησης στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο».

«Ψήφος εμπιστοσύνης από παγκόσμιους κολοσσούς»

Tην ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας δίνουν μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί». «Μετά την Microsoft, την Amazon, τη Google, τη Pfizer, τη Cisco, επιλέγει τώρα τη χώρα μας ως επενδυτικό προορισμό και η JP Morgan. Αγόρασε το 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet και καταρτίζει -όπως ανέφερε  ο Διευθύνων Σύμβουλός της στον Πρωθυπουργό- σημαντικά επενδυτικά σχέδια για τη χώρα μας» ανέφερε, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα αποτελεί πλέον κέντρο για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Παράταση προθεσμιών

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα όπως είπε:

 -Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νέα παράταση, κατά 15 ημέρες, στη  διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων και έτσι η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

-Δίνεται -μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας- η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και να προχωρήσουν με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

-Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ. 

-Δίνεται δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

-Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό