20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Επέκταση επιδόματος 800 ευρώ σε 160.000 εργαζόμενους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση διευρύνει συνεχώς την προστασία σε κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία για έκπτωση φοιτητικού ενοικίου και επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ σε 160.000 εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. θα επεκταθεί η έκπτωση του ενοικίου κατά 40% και στους φοιτητές, καθώς και η χορήγηση των 800 ευρώ στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από πέντε έως 20 εργαζόμενους. 

Επίσης, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα γίνει νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει περίπου 160.000 εργαζόμενους, που βρίσκονται εκτός της μισθωτής απασχόλησης, όπως έχει οριοθετηθεί, διαμέσου του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης. Διευκρίνισε ότι, αν και εφόσον έλαβαν ή θα λάβουν το επίδομα τακτικής ανεργίας το πρώτο τετράμηνο του 2020, θα εξαιρεθούν.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που ψηφίστηκε, είναι ένας νόμος ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, επισημαίνοντας ότι η αύξηση και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα γίνει κανονικά.

«Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πετσόκοψε τις επικουρικές συντάξεις και δημιούργησε ένα ισοπεδωτικό ασφαλιστικό σύστημα δεν υπάρχει πλέον. Εκατοντάδες-χιλιάδες θα δουν αύξηση των επικουρικών τους συντάξεων, μέσα στο καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου και, ταυτόχρονα, οι κύριες συντάξεις θα αποδοθούν κανονικά με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα γίνει επανυπολογισμός, όπως επιβάλλει και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τέλος οι αντισυνταγματικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, διορθώνουμε το νόμο και έχουμε μπροστά μας μία νέα ασφαλιστική λογική, που εφαρμόζεται κανονικά. Πλέον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχουμε ένα ανταποδοτικό σύστημα, που θα λειτουργήσει κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το μέλλον. «Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου, θα έχουν αύξηση στις συντάξεις τους» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στην ψηφιακή σύνταξη.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό