30.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γ. Αλογοσκούφης στο Naftemporiki TV: Οι προκλήσεις της οικονομίας και το πρόβλημα της ακρίβειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και το πρόβλημα της ακρίβειας μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «Rush Hour», «11.00 – 13.00», με τη Νικόλ Λειβαδάρη, ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως «το πρόβλημα της ακρίβειας όπως έχουμε πει, είναι στην ουσία η σχέση των τιμών με τα εισοδήματα και δυστυχώς στην Ελλάδα μετά το 2022 που ανέβηκε ο πληθωρισμός, οι μισθοί τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, δεν παρακολούθησαν την άνοδο του πληθωρισμού».

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους μισθούς και κυρίως με τους μισθούς των χαμηλόμισθων οι οποίοι προφανώς υποφέρουν περισσότερο από τον πληθωρισμό γιατί ο πληθωρισμός εμφανίζεται περισσότερο σε καταναλωτικά αγαθά που καταναλώνουν κατά κύριο λόγο οι χαμηλόμισθοι» παρατήρησε.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε πως «αυτό που έχουμε υποστεί στην Ελλάδα μετά την κρίση του 2010, είναι ότι είχαμε μια πρωτοφανή μείωση των μισθών, μια πρωτοφανή μείωση του βιοτικού επιπέδου, η οποία σιγά-σιγά πρέπει να αποκατασταθεί καθώς η οικονομία αναπτύσσεται». Όπως είπε «το πρόβλημα είναι σύνθετο, είναι πρόβλημα τιμών, είναι πρόβλημα μισθών, είναι πρόβλημα ανάπτυξης και δεν μπορεί να λυθεί με ένα μόνο μέσο».

Τέλος ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως «ένας από τους κυριότερους λόγους που η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε σχετικά σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, έχει να κάνει με το πώς έχει εξελιχθεί η οικονομία, το θέμα της ακρίβειας, το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων, το θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό