23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γρεβενά: Ο Μητροπολίτης κατέβαζε τις μάσκες επισήμων για να φιλήσουν τον Σταυρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί από την Τρίτη, η Π.Ε. Γρεβενών να έχει, πλέον, εισέλθει στο “κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, αλλά ο Μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε με το…δάχτυλο τις μάσκες επισήμων και καθηγητών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Οι απίστευτες, πραγματικά, εικόνες εκτυλίχθηκαν στον αγιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον δήμαρχο (και γιατρό στο επάγγελμα) Γ. Δασταμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γ. Γιάτσιο να…κατεβάζουν μόνοι τους τις μάσκες, σύμφωνα με το kozanimedia.

Ο μόνος που αρνήθηκε να κατεβάσει τη μάσκα, αλλά και να “ξεφύγει” από τα…δάχτυλα του μητροπολίτη ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θ. Θεοδουλίδης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το star-fm.gr, ο Μητροπολίτης Γρεβενών, κατα την διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους των εστιών, είδε μία πόρτα που έγραφε “Αιθουσα Διαλογισμού“ και απαίτησε να υπάρχει χώρος προσευχής.

 

Σε ανακοίνωση της η μητρόπλη Γρεβενών επισημαίνει: «Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Co 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της «είδησης» οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή τον Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στα πλαίσια των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό