29.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Γρίπη: Μετά τις 20 Οκτώβρη να εμβολιάσουν οι ευπαθείς ομάδες – Πότε θα είναι σε έξαρση ο ιός

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θα ξεκινήσουν οι ιώσεις αλλά έχουμε καλό καιρό και δεν μπαίνουμε μέσα. Μετά τις 20 Οκτώβρη καλό είναι να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου και σε 15 μέρες ξεκινούν τα αντισώματα» τόνισε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σημειώνοντας ότι «Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης είναι οι μήνες έξαρσης της γρίπης».

«Ο καιρός είναι ακόμα καλός και δεν μπαίνουμε μέσα. Επειδή θα έχουμε ακόμα καλοκαίρι, όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, μόλις αρχίσουμε να κλεινόμαστε μέσα τα αντισηπτικά μας και τίποτα άλλο».

Μιλώντας για τον Ιός Marburg η κα Παγώνη είπε είπε ότι είναι αιμορραγικός ιός από τη Ρουάντα, πολύ δύσκολος. Τόνισε ότι μεταφέρεται με τα υγρά και το αίμα γι αυτό πρέπει να έχουμε τα αντισηπτικά μαζί μας. Για εμάς είναι πολύ μακρυά και δεν πρέπει να ανησυχούμε».

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε το πρώτο σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία (30 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την αναπνευστικές λοιμώξεις. Σχετικά με τον SARS-CoV2 η θετικότητα στην κοινότητα παρουσιάζει μείωση.

Ειδικότερα:

Γριπώδης συνδρομή – ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αντίστοιχα με τα περσινά.

Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού – SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αντίστοιχα με τα περσινά.

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταγράφηκαν 613 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 592.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν έξι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν οχτώ. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 17. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 28.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό