14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γράφει ιστορία ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που κερδίζει βραβείο Hugo

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη χρονιά, το Hades της Supergiant Games, εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία σχετικά με τον γιο του Άδη, τον Zagreus, που δραπετεύει από τον Κάτω κόσμο, κυκλοφόρησε με σχεδόν παγκόσμια αναγνώριση. Αυτό που ξεχώρισε ήταν οι χαρακτήρες και η αφήγησή του, αλλά και τη μουσική του.

Τώρα, σε όλες τις μεγάλες κονσόλες και τον υπολογιστή, το παιχνίδι εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλά και σίγουρα η δημοτικότητά του θα ανέβει κι άλλο αφού κέρδισε ένα βραβείο Hugo αυτό το Σαββατοκύριακο, καταφέρνοντας να γίνει το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που το πετυχαίνει.

Κάθε χρόνο, τα Βραβεία Hugo αναγνωρίζουν τα καλύτερα φωτεινότερα λογοτεχνικά έργα επιστημονικής φαντασίας. Τα τελευταία χρόνια, τα βραβεία έχουν διευρυνθεί για να συμπεριλάβουν κατηγορίες όπως το Best Fanzine ή το Best Fancast (σειρές podcast ή βίντεο, βασικά). Το 2021 προστέθηκε η κατηγορία του Καλύτερου Βιντεοπαιχνιδιού, κάτι που κυκλοφορούσε ως ιδέα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστότοπου.

Ο συγγραφέας και δημιουργικός διευθυντής του Hades Greg Kasavin, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στα βραβεία Hugo, ανέβασε στο Twitter μια ομιλία αποδοχής εκ μέρους της Supergiant. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες που η δουλειά μας στο Hades έχει ξεχωρίσει και ελπίζουμε τα Βραβεία Hugo να συνεχίσουν να αναγνωρίζουν την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών».

Wish I could have attended the #HugoAwards in person. I wasn’t able to make an acceptance speech there on behalf of the team though did have a few words here. I’m grateful that the awards are recognizing work in this category, much less the work we did! pic.twitter.com/S9bfSp1i8H

— Greg Kasavin (@kasavin) December 19, 2021

Οι υπόλοιπο υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν το The Last of Us Part II, το Animal Crossing: New Horizons και το Final Fantasy VII Remake. Και από τα πιο indie, το Spiritfarer και το Blaseball.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί επί παντός επιστητού, ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό