23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γονείς ζητούν εισαγγελική επέμβαση γιατί δεν τους ακούνε τα παιδιά τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη συνδρομή ακόμη και της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου ζητούν γονείς, προκειμένου να πείσουν τα παιδιά τους να τους ακούνε, να μην τους αντιμιλούν και να ξεμπλέξουν ίσως από παρέες που τα οδηγούν σε αξιόποινες πράξεις όπως χρήση ναρκωτικών ή κλοπές.

Το φαινόμενο τελευταία παρουσιάζει έξαρση και μόνο χθες καταγράφηκαν επτά περιπτώσεις γονέων που είδαν την εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, από την οποία ζήτησαν κατευθύνσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το Magnesianews, τα παράπονα των γονέων αφορούν κυρίως μαθητές Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου 14-15 χρονών, που όπως υποστηρίζουν, τους μιλάνε άσχημα, δεν τους ακούνε, όταν ανησυχούν και τους τηλεφωνούν δεν απαντούν ή θεωρούν πως τα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται τους οδηγούν σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, όπως είναι οι κλοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο χθες πέρασαν την πόρτα της εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου οι γονείς επτά ανήλικων και ζήτησαν συμβουλές πώς να φερθούν στα αντιδραστικά παιδιά τους, που εξαφανίζονται από το σπίτι ακόμη και 2-3 μέρες, τους βρίζουν, χτυπάνε τις πόρτες στα σπίτια, δεν τους υπολογίζουν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα όταν οι γονείς ανησυχούν.

Οι γονείς, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ζητούν τη συμβουλή της εισαγγελέως σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και που να απευθυνθούν για να βρουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η εισαγγελέας συστήνει στους γονείς να επισκεφθούν παιδοψυχολόγους ή οικογενειακούς συμβούλους, αν και σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών παίζει το οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώνουν, ενώ ρόλο στη συμπεριφορά των εφήβων παίζει ακόμη και η κληρονομικότητα.

: Magnesianews

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό