20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γνώρισε το μέρος όπου ο Ηρακλής σκότωσε τη Λερναία Ύδρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς είναι σήμερα η περιοχή, στην οποία έγινε ο δεύτερος άθλος του ημίθεου, σύμφωνα με τον μύθο

Από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής μυθολογίας είναι ο Ηρακλής, ο οποίος πέτυχε επτά άθλους. Ένας από αυτούς ήταν εκείνος απέναντι στη Λερναία Ύδρα, την οποία κλήθηκε να σκοτώσει, όπως του ζήτησε ο Ευρυσθέας, βασιλιάς της Τίρυνθας.

Επρόκειτο για το δεύτερο κατόρθωμα που πέτυχε ο Ηρακλής όταν του ζητήθηκε. Ήταν η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας, ενός φιδιού με εννέα κεφάλια το οποίο ζούσε στη λίμνη Λέρνη και σκορπούσε τη συμφορά στους κατοίκους της περιοχής. Ο μύθος αναφέρει ότι στη θέση κάθε κεφαλιού που έκοβε ο Ηρακλής έβγαιναν αμέσως άλλα δύο. Βρήκε όμως γρήγορα τη λύση για να τα καταφέρει. Ο Ηρακλής αναγκάστηκε να κάνει το εξής: Όταν έκοβε ένα κεφάλι έκαιγε μετά με φωτιά το κόψιμο. Ύστερα, αφού σκότωσε το θηρίο, βούτηξε στο αίμα του τα βέλη του και τα κατέστησε θανατηφόρα.

Μύλοι Αργολίδας: Το μέρος της Ελλάδας, όπου ο Ηρακλής σκότωσε τη Λερναία Ύδρα

Πού βρίσκεται όμως τελικά αυτό το μέρος στο οποίο ήταν η Λερναία Ύδρα σύμφωνα με τον μύθο; Είναι στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αργολίδα. Η Λέρνη, λοιπόν ή και Λέρνα όπως είναι γνωστή, είναι αρχαία παραθαλάσσια τοποθεσία της Αργολίδας, περίπου 7 χιλιόμετρα νότια του Άργους αλλά και 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ναυπλίου. Αν βρεθείς εκεί θα την εντοπίσεις κοντά στη θέση του σημερινού οικισμού Μύλοι, στις ανατολικές υπώρειες του όρους Ποντίνου, περιγράφεται στο exploringgreece.tv.

Πρόκειται για μια πόλη η οποία ήταν ιδιαίτερα φημισμένη στην αρχαιότητα για τα άφθονα νερά της. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται, μπορείς να επισκεφθείς τους χάρτες της Google.

Τα αξιοθέατα στην περιοχή

Σήμερα η περιοχή του άθλου του Ηρακλή είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός στον οποίο μπορείς να περάσεις ευχάριστα ένα σαββατοκύριακο. Η περιοχή που βρίσκονται οι παραθαλάσσιοι Μύλοι Αργολίδας, αποτελεί ένα μέρος το οποίο συνδυάζει θάλασσα, ποταμό και έντονο πράσινο. Μπορείς είτε να μείνεις εκεί για το σαββατοκύριακο είτε να κάνεις μια εκδρομή 2-3 ωρών στο πλαίσιο της επίσκεψής σου στην περιοχή.

Εκτός από αυτό το μυθικό μέρος, σίγουρα θα ήξερες ότι στην Αργολίδα βρίσκεται και το μέρος όπου ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και άλλα ξεχωριστά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι η μικρή σπηλιά των Διδύμων και το εκκλησάκι που προκαλεί δέος.

Όσον αφορά τους Μύλους Αργολίδας μια γεύση από το βίντεο του καναλιού George Trikaliotis στο Youtube…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό