22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γλυκά Νερά: Η ιατροδικαστής «καίει» τον 32χρονο συζυγοκτόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Κομβικό σημείο στην αποκάλυψη της αλήθειας ήταν το ιατροδικαστικό πόρισμα. Υπό μία έννοια ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε ουσιαστικά την υπόθεση.

Την ώρα που η Καρολάιν κοιμόταν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά φέρεται ότι ο κατηγορούμενος πιλότος τη σκότωσε, ενώ ο θάνατος της δεν ήταν ακαριαίος αλλά αγωνιώδης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πιλότου, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Τα πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα, αλλά και την ώρα θανάτου της, που δεν συνέπιπταν με τις αρχικές καταθέσεις του συζυγοκτόνου, εξήχθησαν από την επεξεργασία των δεδομένων που είχαν καταγραφεί στο smartwatch που φορούσε η Καρολάιν.

Ώρα θανάτου 04:11

Από την κατάθεση της ιατροδικαστού προκύπτει ότι «αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια».

Και σύμφωνα με την ίδια κατάθεση:«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61/λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.

Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11.

Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι η διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Δεν θα μπορούσε να ήταν λιπόθυμος

Επιπλέον τα ιατροδικαστική ευρήματα φαίνεται πως δεν είναι συμβατά με τις περιγραφές του πιλότου με βάση όσα ο ίδιος περιέγραφε στις καταθέσεις του ότι είχαν λάβει χώρα στη σκηνή του εγκλήματος.

«Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο-εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Τα στοιχεία που έφεραν υποψίες

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που έβαλαν τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας σε υποψία. Το πρώτο ήταν η επιλεκτική έρευνα των δραστών στη βιβλιοθήκη, όπου υποτίθεται ότι πήραν τα χρήματα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα – δίπλα τον σπάγγο και ένα μαχαίρι, ενώ οι εκχυμώσεις που είχε ο πιλότος ήταν μόλις διακρινόμενες.

Παράλληλα, ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι μόλις αντιλήφθηκε τους ληστές ξύπνησε την Καρολάιν και εκείνη φώναξε, ενώ η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν άκουσε τίποτε.

Πόσο θα μείνει στη φυλακή

Όπως όλα δείχνουν ο 32χρονος πιλότος και καθ΄ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν θα περάσει τουλάχιστον 15 χρόνια στη φυλακή, αν σπάσουν τα ισόβια.

Το ελάχιστο με όλες τις ευεργετικές προϋποθέσεις υπολογισμού έκτισης ποινών που προβλέπει ο νόμος για την ισόβια κάθειρξη, η οποία προβλέπεται ως ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι τουλάχιστον 16 χρόνια πραγματικής έκτισης της ποινής



Λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα για την Καρολάιν έξω από το σπίτι που δολοφονήθηκε

Στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά βρέθηκε η κάμερα του MEGA. Έξω από τη μεζονέτα που δολοφονήθηκε η 20χρονη Καρολάιν από τον 33χρονο συζυγό της  Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, έχουν αφήσει κάποια λουλούδια στη μνήμη της.

«Δεν σε ήξερα όμως όπως όλη η Ελλάδα εδώ και ένα μήνα σε νιώθω δικό μου άνθρωπο μια φίλη, μια μικρή αδερφή. Αναπαύσου. Χωρίς να το θέλεις έκανες μια καινούργια οικογένεια. Μάθαμε όλη την αλήθεια μπορείς τώρα να ησυχάσεις», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που της έχουν αφήσει.

Οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν δύο φορές. Όταν έγινε το έγκλημα και όταν ο πιλότος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης. Μιλούν για ένα νέο ζευγάρι, όμορφο, ερωτευμένο.

Δεκάδες αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι για λίγα λεπτά και ύστερα φεύγουν.

Αναφορικά στο ημερολόγιο της 20χρονης κοπέλας, το MEGA σεβόμενο την δημοσιογραφική δεοντολογία δεν δημοσιοποιεί της σκέψεις του θύματος.



Ο δικηγόρος του 32χρονου συζυγοκτόνου στο MEGA

Ο Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναφοπούλου για τις θέσεις του εντολέα του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι ο ίδιος όπως είπε ομολόγησε την πράξη του. «Θα μπορούσε να τα είχε αρνηθεί. Η πρόθεσή του ήταν να ομολογήσει».

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχοσύνθεσή του, εξ’ αρχής ο ίδιος λέει ότι αυτό που σκεφτόταν ήταν το τέκνο του μετά την πράξη», ανέφερε.

«Έχει αναλύσει όλα τα περιστατικά και πως κατέληξε το θύμα. Δεν είχε κίνητρο, δεν είχε προσχεδιάσει το οτιδήποτε.», υπογράμμισε μεταφέροντας τις θέσεις τους εντολέως του.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά.», σχολιάζοντας το πόρισμα της ιατροδικαστής. «Δεν πάει να κρυφτεί πίσω από νομικά παράθυρα ο εντολέας μου. Σε καμία περίπτωση ούτε το κίνητρο υπήρχε, ούτε είχε προσχεδιαστεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένας συνεργός.»

Ο Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης ανέφερε πως ο 32χρονος είναι συντετριμμένος είπε ότι «το συγγνώμη είναι η μικρότερη λέξη που μπορεί να εκφέρει».

«Συγγνώμη ζητά από τις δύο οικογένειες και προς όλους», διευκρίνισε.

«Τον είδα, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. 37 ημέρες είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με εγκληματικότητα, έγινε μια πράξη την οποία έχει αποδεχτεί.», ανέφερε.

«Η προμελέτη καταρρίπτεται από την ομολογία του. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Είναι πολύ πρώιμο το στάδιο. Μέχρι την Τρίτη θα έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία για να απολογηθεί.», σημείωσε ενώ ερωτηθείς για το αν μπορεί να μεταφέρει κάτι από την επικοινωνία του με εκείνον, τόνισε: «Μπορώ να σας μεταφέρω την ειλικρινή μεταμέλειά του.»

Ο 32χρονος θα απολογηθεί και με υπόμνημα και θα υποβληθεί και σε ερωτήσεις, με τον συνήγορό του να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.



Ανείπωτος πόνος για τη μητέρα της Καρολάιν στην Αλόννησο

Μετά τον τραγικο θάνατο της κόρης της, καλείται να σηκώσει το βάρος της ομολογίας του γαμπρού της πως εκείνος είναι ο δολοφόνος του παιδιού της. Στο πλευρό της βρίσκεται ολόκληρο το νησί.

Ο πόνος ανείπωτος για τη γυναίκα πίσω από τις γρίλιες… Η μητέρα της Καρολάιν κλεισμένη στο σπίτι της στην Αλόννησο προσπαθεί να χωρέσει στο νου της την τραγωδία. Χρειάζεται χώρο και χρόνο.

Η δημοσιότητα δεν αφήνει τη μητέρα της Καρολάιν να θρηνήσει έτσι όπως το έχει η ίδια ανάγκη. Θέλει να βρεθεί μόνη στην τελευταία κατοικία του κοριτσιού της μπροστά στην απέραντη θάλασσα. Εκεί όπου καθημερινά άνθρωποι του νησιού αφήνουν λουλούδια με βουρκωμένα μάτια.

Ένα μικρό κορίτσι που χάθηκε ξαφνικά από τις ζωές των φίλων και των εκπαιδευτικών της χωρίς να γνωρίζουν καν ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που βρέθηκε πλάι της και την πήρε μακριά από το νησί.

Απόμακρος και αινιγματικός ήταν και στη γειτονιά του στα Γλυκά Νερά.

Την είσοδο στην οικία του ζευγαριού τα δύο τελευταία χρόνια τη μοιράζονταν με άλλα δύο σπίτια. Ο ένας ένοικος προσπάθησε να προσεγγίσει σε αυτό το διάστημα τον συνομηλικό του πιλότο για να γνωριστούν καλύτερα όμως εκείνος κρατούσε αποστάσεις.

Ένα μωρό, το κοριτσάκι τους, μόλις ενός έτους είναι η ζωή που συνεχίζεται μετά την τραγωδία στο σπίτι των γονιών του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την επιμέλειά του.



: Mega

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό