29.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Γλυκά Νερά: Βίντεο από τη στιγμή που ξεκινά η φωτιά – Συνελήφθη ο χειριστής του drone

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία σύλληψη ανακοινώθηκε από τις Αρχές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στο άτομο που συνελήφθη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί την Πέμπτη (4/7) ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτο: Eurokinissi
Χειροπέδες στον χειριστή του drone

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που συνελήφθη είναι ο χειριστής του drone το οποίο βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή της πυρκαγιάς και εξετάζεται το ενδεχόμενο αν ξεκίνησε η φωτιά από την πτώση του. Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, είχαν γίνει τέσσερις προσαγωγές στο Τ.Α. Παιανίας, των ατόμων που ήταν στην ομάδα που πέταγε το drone. Στο σημείο ήταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης που εκτελούσε υπηρεσία πυρασφάλειας, το οποίο και τους εντόπισε. Την προανάκριση ανέλαβε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά έσπευσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ επιχείρησαν και εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Ειδικότερα, για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Credits: Flash.gr
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινά η φωτιά μετά την πτώση του drone:

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά μετά την πτώση του drone. 

Στα πλάνα απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό