22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γκολ ο Λημνιός, υποβιβάστηκε η Βίλεμ των Καμπετσή, Μιχελή

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
15.05.2022 | 18:00

Ο Δημήτρης Λημνιός της Τβέντε
YOUTUBE

Ο Δημήτρης Λημνιός σκόραρε για 8η φορά φέτος, στο Ρότερνταμ εναντίον της Φέγενορντ. Η Βίλεμ του Νίκου Μιχελή και του Αργύρη Καμπετσή ήταν η μεγάλη χαμένη στη μάχη παραμονής στην Eredivisie στην τελευταία αγωνιστική, αφού ακολουθεί την Τσβόλε του Κώστα Λάμπρου στην Eerste Divisie.

Η Βίλεμ επικράτησε με 3-0 της Ουτρέχτης του Τάσου Δουβίκα (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) για την 34η αγωνιστική της Eredivisie, αλλά το “τρίποντο” δεν ήταν αρκετό για να την κρατήσει στην κατηγορία.

Η ομάδα του Νίκου Μιχελή (έμεινε στον πάγκο) και του τραυματία Αργύρη Καμπετσή (εκτός αποστολής) έφτασε τους 33 βαθμούς, όμως προσπέρασε μόνο την Τσβόλε του Κώστα Λάμπρου, που είχε υποβιβαστεί ήδη.

Αυτό διότι η Φορτούνα του Δημήτρη Σιόβα (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) και του Ανδρέα Σάμαρη (εκτός αποστολής) επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της αδιάφορης Ναϊμέχεν κι έφτασε τους 35 βαθμούς.

Στους ίδιους βαθμούς έφτασε και η Σπάρτα του Γιάννη Μασούρα (έχει επιστρέψει ήδη στον Ολυμπιακό από το δανεισμό του), ύστερα από τη νίκη με 3-1 στην έδρα της Χεράκλες, η οποία στέλνει το συγκρότημα του Άλμελο στα μπαράζ παραμονής.

Στα άλλα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον, ξεχώρισε ο Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος σκόραρε ξανά στη νίκη 2-1 της Τβέντε επί της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ. Ο Έλληνας φορ έφτασε τα οκτώ γκολ (έχει και δύο ασίστ) στη σεζόν, εκ των οποίων τα τέσσερα στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Η Τσβόλε ηττήθηκε εντός έδρας 1-2 από την Αϊντχόφεν με τον Λάμπρου να υπερασπίζεται την εστία της. Εντός έδρας ήττα υπέστη κι η Άλκμααρ με 1-3 από τη Βάαλβαϊκ, με τον Βαγγέλη Παυλίδη (έμεινε στα 16 γκολ, στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ) να αγωνίζεται για 80 λεπτά και τον Παντελή Χατζηδιάκο για 61′. Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς ηττήθηκε 1-3 από τη Χέρενφεν, με τους Γιάννη Φοίβο Μπότο και Αβέντις Αβεντισιάν να κάθονται στον πάγκο.

Η ταυτότητα της Eredivisie 2021-2022

Πρωταθλητής: Άγιαξ
Κυπελλούχος: Αϊντχόφεν
Champions League: Άγιαξ (όμιλοι), Αϊντχόφεν (3ος προκριματικός)
Europa League (playoffs): Φέγενορντ
Europa Conference League (3ος προκριματικός): Τβέντε
Μπαράζ για Europa Conference League: Άλκμααρ, Φιτέσε, Ουτρέχτη, Χέρενφεν
Μπαράζ παραμονής: Χεράκλες, ΦΚ Αϊντχόφεν, Ντεν Χάαχ, Εξέλσιορ
Υποβιβασμός: Βίλεμ, Τσβόλε
Προβιβασμός: Έμεν, Φολενταμ
1ος σκόρερ: Σεμπαστιάν Αλέ (Άγιαξ) – 21 γκολ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό