28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκολομέεβ, Μπίλας και Δρασίδου στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου

Ειδήσεις Ελλάδα

Απευθείας για το… τέταρτο συνεχόμενο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάει ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Έλληνας πραγματοποίησε επίδοση 21.73″, περνώντας στον τελικό της Κυριακής (23/6, 19:30), στο πλαίσιο των 50 μέτρων ελεύθερου. Με αυτή την εμφάνιση τερμάτησε πρώτος στο α’ ημιτελικό, όντας… μακράν ο καλύτερος.

Στους οκτώ κορυφαίους της Ευρώπης για τον τελικό είναι – οριακά – και ο Στέργιος Μπίλας. Εκείνος ολοκλήρωσε 8ος στην 16άδα και 3ος στον β’ ημιτελικό, με χρόνο 22.10″. Για την ιστορία, ο 23χρονος έχει ήδη πανηγυρίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, σε 50 μέτρα πεταλούδα και 4Χ100 μέτρα ελεύθερο, αντίστοιχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα καλά νέα για την Ελλάδα δεν σταματούν εκεί! «Γαλανόλευκη» παρουσία θα υπάρξει και στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο. Η Μαρίλεια Δρασίδου, έλαβε την σκυτάλη από την Νόρα Δράκου και πέρασε για… πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πέτυχε χρόνο 31.36″ και όντας στην 7η θέση, θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής (23/06, 19:35). Έτσι, θα μπορέσει να… φλερτάρει με το προσωπικό της ρεκόρ – γιατί όχι και να το σπάσει – το οποίος βρίσκεται στα 30:85″.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο του ημιτελικού των 50 μέτρων πρόσθιο συμμετείχε και η Χαρά Αγγελάκη. Εκείνη δεν κατάφερε να περάσει μαζί με την Μαρίλεια Δρασίσου όμως, όντας τελευταία στην κατάταξη των επιδόσεων.

Παράλληλα, στον τελικό των 200μ. πεταλούδα προκρίθηκε η Γεωργία Δαμασιώτη, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100μ. πεταλούδα και την επίτευξη του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Στον τελικό των 200μ. μικτή με ατομικό ρεκόρ πέρασε ο Δανιήλ Γιουρζίδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό