35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Γιώργος Μυλωνάκης: O νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ – To love story με την Τίνα Μεσσαροπούλου, ο γάμος και τα παιδιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αρκετές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όπως προέκυψε μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι ο ένας εκ των τριών νέων υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ. Μέχρι πρότινος ο σύζυγος της δημοσιογράφου Τίνας Μεσσαροπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Happy Day, ήταν Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

Είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ και πολλά χρόνια.

Το who is who του Γιώργο Μυλωνάκη

Ο Γιώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003 διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πορεία του

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”. Μιλάει Αγγλικά.

Ποιος τον αντικαθιστά στη Βουλή

Στη θέση του Γενικού Γραμματέας Βουλή, που κατείχε ο Γιώργος Μυλωνάκης, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Βασίλης Μπαγιώκος.

Το love story με την Τίνα Μεσσαροπούλου

Ο Γιώργος Μυλωνάκης και η Τίνα Μεσσαροπούλου είναι παντρεμένοι τα τελευταία 18 χρόνια και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τους καρπούς του έρωτά τους.

Είναι σε σχέση από το 2001, ενώ γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν εργάζονταν στην εφημερίδα “Απογευματινή”. Δεν είναι λίγες οι φορές που η δημοσιογράφος έχει αναφερθεί στον άντρα της ζωής της.

«Σαν χθες μου φαίνεται εκείνη η πρώτη μέρα του Ιουλίου ημέρα Σάββατο όπως σήμερα με πολλή ζέστη που ξεκίνησε να γράφεται το βιβλίο της κοινής μας ζωής. Ευκολίες, δυσκολίες, χαρές, λύπες αλλά πάνω από όλα πολλή αγάπη, θαυμασμός ο ένας για τον άλλο, κατανόηση και δυο υπέροχα αγόρια! Σε αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» έγραφε η Τίνα Μεσσαροπούλου την 1η Ιουλίου του 2023, στην επέτειο των 17 χρόνων έγγαμου βίου.

Το ζευγάρι αναρτά πολύ συχνά κοινές φωτογραφίες, ενώ τα καλοκαίρια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται στην Πάρο.

«Στην Απογευματινή γνώρισα τον σύζυγό μου, Γιώργο Μυλωνάκη. Εμείς οι δύο έχουμε πορευτεί μαζί και οι δύο άμισθοι σε μια εφημερίδα. Ο άντρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος. Έχουμε περάσει διάφορες φάσεις στη ζωή μας. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πει κανείς είναι ότι ο ένας “έγινε” από τον άλλον.

Κάποιος που θέλει να πει την κακία του θα την πει. Δεν μπορείς να είσαι παντού αρεστός. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου το να είμαι αρεστή. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να μου καταλογίσει κανείς, είναι ότι αυτό που λέω δεν είναι η αλήθεια μου.

Ο σύζυγός μου στεναχωριέται περισσότερο από μένα για αυτά που γράφονται. Πολλές φορές εκνευρίζεται με αυτά που γράφονται. Εγώ από την άλλη είμαι συνηθισμένη. Έχοντας μια στήλη τηλεκριτικής ξέρω ότι αυτό που κάνω θα μου κάνουν. Ειδικά όταν είμαι και σε αυτή τη θέση που είμαι πλέον. Είμαι ανοιχτή σε σχόλια, τα καταλαβαίνω, δεν μου αρέσει η κακεντρέχεια, η εμμονή και η αδικία» είχε πει σε συνέντευξή της στο The 2Night show.

Εκείνος είναι πιο διακριτικός στο προφίλ του, ωστόσο πριν από μερικές εβδομάδες είχε προχωρήσει και εκείνος σε μία ιδιαίτερη εξομολόγηση για την καλή του, αλλά και τον έναν από τους δύο γιους τους, με αφορμή την γιορτή τους.

«Σήμερα γιορτάζει η Τίνα μου και ο Κωνσταντίνος μου. Να είμαστε καλά, να ταξιδεύουμε, να γελάμε και να αγαπιόμαστε @tinamess .

Το ταξίδι της ζωής είναι μοναδικό όταν έχεις δίπλα σου έναν υπέροχο άνθρωπο σαν εσένα και δυο εκπληκτικά παιδιά που μας κάνουν περήφανους με την πρόοδο τους και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό