18.7 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: «Έχει κι άλλους γκέι ο χώρος; Γιατί νόμιζα ότι είμαστε μόνο εγώ και ο Φώτης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο YouTube στην εκπομπή των Rainbow Mermaids, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το coming out που πολλοί διστάζουν να κάνουν, αλλά και για την πρώτη φορά που ερωτεύτηκε.

«Ο πρώτος έρωτας με αγόρι ήρθε στα 22 αλλά δε μπόρεσε να ευδοκιμήσει. Εκεί νομίζω ότι ήταν σαν να αποδέχτηκα τη σεξουαλικότητά μου. Στους γονείς μου μίλησα… και ήταν μία δύσκολη διαδικασία και δε θα ξεχάσω την ημέρα που βγήκα έξω στην πόλη και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα το ξημέρωμα σαν να ήταν διαφορετικό, σαν να ήταν τα χρώματα διαφορετικά. Αγαπώ πολύ τους γονείς μου γιατί μου το έκαναν εύκολο ενώ για τους ίδιους δεν ήταν» δεν δίστασε να παραδεχθεί.

Για το coming out που φοβούνται πολλοί να τολμήσουν είπε χαρακτηριστικά: «Έχει κι άλλους γκέι ο χώρος; Εγώ νόμιζα ότι είμαστε μόνο εγώ και ο Φώτης. Καμιά φορά το σκέφτομαι και στενοχωριέμαι και πίστευα ότι αν βγω να μιλήσω, θα βγούνε κι άλλοι κι αυτό δεν έγινε. Φοβούνται, ξέρουνε και νομίζω ότι έχουν δίκιο, ότι αν το κάνουν θα έχουν θέμα στη δουλειά τους. Ένας που είναι ζεν πρεμιέ για παράδειγμα, αν κάνει coming out, δε ξέρω αν θα τον ξαναπάρουν σε ρόλο».

Και συμπλήρωσε: «Με αφορμή και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ακούστηκε πάρα πολύς κακοποιητικός λόγος κι εδώ πρέπει να το δούμε το πράγμα πολύ σοβαρά, ακόμα κι αν χρειαστεί να κινηθούμε νομικά. Πρέπει να μπουν θεσμικά όρια, γιατί είναι φοβερά προσβλητικό. Δε μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι προσβλητικό θέλει. Είναι λάθος. Γιατί αν το αφήσουμε ελεύθερο στην τηλεόραση, θα είναι ελεύθερο στην κοινωνία και στο σπίτι. Θα έχουμε ξυλοδαρμούς οπότε όλα αυτά είναι αλληλένδετα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό