20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιός του Σκιλάτσι: «Ήταν ταπεινός, θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς στην Ιταλία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών την Τετάρτη (18/09) και μία μέρα μετά, ο γιός του και η σύζυγος του αφιέρωσαν μερικά συγκινητικά λόγια για εκείνον. Το μοναχοπαίδι τους, Ματία, μίλησε για την ταπεινότητα του πατέρα του, αλλά και για την ποδοσφαιρική κληρονομιά που άφησε στην Ιταλία, ενώ η γυναίκα του, Μπάρμπαρα, αναφέρθηκε στην βοήθεια που τους δόθηκε απλόχερα μέχρι τελευταίας στιγμής.

Για την ιστορία, πάνω στο φέρετρο του «Τότο» έχει τοποθετηθεί μία φανέλα της Ιταλίας και ένα κασκόλ της Παλέρμο. Το βράδυ της Πέμπτης (19/09), έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Παλέρμο, έξω από το οποίο κρεμάστηκε ένα πανό από οπαδούς που γράφει το εξης: «Οι μαγικές βραδιές σου δεν θα ξεχαστούν ποτέ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μπάρμπαρα Σκιλάτσι:

«Είμαστε χαρούμενοι με την αγάπη που το Παλέρμο και όλη η Ιταλία δίνουν στον Τοτό. Το άξιζε. Έδωσε τόσα πολλά. Περιμέναμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όταν μας έβλεπαν στους δρόμους του Παλέρμο, μάς σταματούσαν πάντα και αισθανθήκαμε το ίδιο και στο νοσοκομείο από τους γιατρούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν. Έδωσαν τόση πολλή ελπίδα και τώρα είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε τον Τοτό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γιού τους, Ματία Σκιλάτσι:

«Δυστυχώς, ο θάνατος του μπαμπά θα επηρεάσει για πάντα τις ζωές μας, όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εδώ για να μας υποστηρίξουν και να πουν το αντίο, μάς βοηθούν. Μας δίδαξε τόσα πολλά Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος που πάλευε σε ό,τι και αν έκανε. Θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς.

Δεν ήταν μόνο ο πατέρας μου, ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Παίζαμε ποδόσφαιρο μαζί και με έμαθε πολλά πράγματα με τις πράξεις του. Με έμαθε να μάχομαι μέχρι το τέλος, να μεγαλώνω και να ξεπερνώ εμπόδια με τις δυνάμεις μου. Έφτιαξε μάλιστα ένα ποδοσφαιρικό σχολείο στο Παλέρμο για να βοηθήσει οικογένειες που δεν μπορούσαν να καλύψουν μόνες τους τα έξοδα και να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη, για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Το Μουντιάλ του ’90 ήταν μία φανταστική στιγμή για εκείνον, μία από τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου για εκείνον και για τη χώρα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό