12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιόρτασε με νίκη – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, λίγη ώρα πριν κρεμάσουν στο στήθος τους το μετάλλιο του πρωταθλητή, έδωσαν ακόμα μία παράσταση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικρατώντας του ΠΑΟΚ. Ο Θρύλος ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη με περισσότερα γκολ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μασούρας στο 32’ με έξοχο σουτ.

Ο κ. Μαρτίνς παρέταξε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας στην άμυνα, ενώ οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ τοποθετήθηκαν στα άκρα. Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μασούρα, Μπρούμα στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Από τα πρώτα λεπτά χρειάστηκε ο κ. Μαρτίνς να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στη φάση όπου ο Σα σταμάτησε το πλασέ του Κρμέντσικ. Ο Έλληνας άσος αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Καμαρά, με τον Εμβιλά να μετακομίζει στο κέντρο της άμυνας. Η ομάδα μας απάντησε με τον Μπρούμα και τον Ελ Αραμπί, ωστόσο τα σουτ των δύο δεν βρήκαν στόχο.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Τζόλης προσπάθησε να σκοράρει με κοντινό πλασέ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Καμαρά «ανάγκασε» τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του και στο 26’ ο Μιχαηλίδης έδιωξε σωτήρια προ του Μασούρα. Στο 29’ η ομάδα μας είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Ελ Αραμπί, όμως ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι στη σωστή θέση.

Η υπεροχή του Θρύλου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 32’, με τον Μαροκινό να βγάζει τον Μασούρα σε θέση βολής και τον Έλληνα άσο να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ με έξοχο σουτ από τα δεξιά. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φτάσει στην επίτευξη και άλλων τερμάτων μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς είχε δοκάρι με τον Ανδρούτσο και άλλες δύο καλές στιγμές με τους Ελ Αραμπί και Μασούρα…

Η ομάδα μας διαχειριζόταν εύκολα το υπέρ της 1-0 που είχε αποκτήσει από το 32’ και θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμά της στο 59’, αλλά ο Μπρούμα αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έριξε στο παιχνίδι όλα τα επιθετικά όπλα που είχε στον πάγκο του, προκειμένου να δημιουργήσει πίεση στην άμυνά μας.

Ο κ. Μαρτίνς στο 67’ πραγματοποίησε τις πρώτες του αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βαλμπουενά και Φορτούνη να παίρνουν τις θέσεις των Μπρούμα και Μασούρα, αντίστοιχα. Ο Φορτούνης τρία λεπτά μετά την είσοδό του άγγιξε το 2-0, με σουτ που επιχείρησε στην κίνηση, ύστερα από γύρισμα του Ελ Αραμπί. Ο τελευταίος στο 77’ έδωσε τη θέση του στον Χασάν ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπουχαλάκης είδε το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη να του στερεί το γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός συνδύασε με νίκη επί του ΠΑΟΚ τη γιορτή της κατάκτησης του 46ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (8’ Καμαρά), Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (67’ Φορτούνης), Μπρούμα (67’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό