23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιουβέντους: Η «Μεγάλη Κυρία» υποφέρει και ο Αλέγκρι τους «μαντρώνει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γιουβέντους καταρρέει και ο Μαξ Αλέγκρι τους έκλεισε στο ξενοδοχείο όπως… παλιά για να βρει την άκρη του μυστηρίου! Μπορεί να αλλάξει την κατάσταση;

Οι Ιταλοί το λένε ritiro και ουσιαστικά είναι ο εγκλεισμός στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Οι παίκτες της Γιουβέντους έπειτα τη νέα τραγική εμφάνιση θα μείνουν στο J-Hotel ακριβώς δίπλα από το προπονητικό κέντρο. Το συνηθίζουν οι ιταλικές ομάδες όταν όλα πάνε στραβά. Κι αυτή την περίοδο όλα πάνε στραβά κι ανάποδα στην «Κυρία». Μέχρι το προσεχές Σάββατο – με εξαίρεση την αναμέτρηση με τη Ζενίτ- παίκτες και τεχνικό τιμ της Γιουβέντους θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να αλλάξουν τι πάει χάλια…

Κι όμως η ομάδα μόλις μία φορά χρειάστηκε να κλειστεί σε ξενοδοχείο! Αυτό είχε συμβεί στις 28 Οκτωβρίου το 2015, μετά την ήττα από τη Σασουόλο. Τότε που οι Τορινέζοι είχαν μείνει στο -12 από την κορυφή μετά τη 10η αγωνιστική. Κι όμως, ο εγκλεισμός είχε λειτουργήσει περίφημα. Ο Αλέγκρι διόρθωσε τα πάντα, οι παίκτες μίλησαν, άκουσαν και…απάντησαν με 25 σερί νίκες.

Τώρα, ο προβληματισμός είναι έντονος και προσπαθούν οι άνθρωποι της ομάδας να βρουν τι φταίει κι… εξαφανίστηκε από τον χάρτη των μεγάλων η τρομερή Γιουβέντους των τελευταίων ετών. Μία Γιούβε που από τις κακές εμφανίσεις, έπεσε στα άσχημα αποτελέσματα κι έπειτα στην απώλεια στόχων. Μία Γιουβέντους που από την απόλυτη κυριαρχία στη Serie A βρέθηκε από τα τέλη Οκτώβρη εκτός διεκδίκησης τίτλου. Κι όμως, η παραμένει η ομάδα με το πιο μεγάλο μπάτζετ στην κατηγορία και τους παίκτες με την πιο μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Όμως υπάρχουν και οι αριθμοί που μαρτυρούν το τι δεν έχει πάει καλά με τους Μπιανκονέρι. Και τα στατιστικά δείχνουν μία ομάδα αποσυντονισμένη, που δεν έχει την απαιτούμενη επιθετική παραγωγή και που το πιο μεγάλο διάστημα του αγώνα το σπαταλά στο δικό της μισό του γηπέδου. Η ατάκα του Αλέγκρι είναι… σοκαριστική.

«Έχουμε δεχθεί 15 γκολ και τα 11 είναι από ομάδες που βρίσκονται από τη 10η ως την 20η θέση». Την ώρα που στο Champions League δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ, εντός συνόρων είναι σα να μη… σέβεται τον αντίπαλο. «Αν νομίζουμε ότι επειδή φοράμε τη φανέλα της Γιουβέντους θα τους νικάμε όλους, κάνουμε μεγάλο λάθος. Αυτή τη στιγμή, μας αρέσει ή όχι, δεν είμαστε καλύτεροι από τη Βερόνα. Μας αρέσει ή όχι, αυτή τη στιγμή είμαστε για τη μέση της βαθμολογίας» και στα λόγια του Αλέγκρι αποτυπώνεται η πραγματικότητα. Πάντως, την τελευταία φορά που η Γιουβέντους δέχθηκε τόσα τέρματα σε 11 αγωνιστικές, ήταν τη σεζόν 1961/62, που τότε είχε τερματίσει τελικά στη 12η θέση.

Οι αριθμοί δείχνουν το πρόβλημα της Γιουβέντους!

Το κακό ξεκίνημα της νέας σεζόν συνεχίζει να στοιχειώνει τον Μαξ Αλέγκρι, ακόμα κι αν η «Μεγάλη Κυρία» φαινόταν να έχει ανακάμψει με μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη και στο εσωτερικό. Κι όμως, οι αριθμοί του είναι χειρότεροι από αυτούς του Αντρέα Πίρλο, αλλά και του Μαουρίτσιο Σάρι.

Η Γιουβέντους σε σχέση με τον αριθμό των σουτ και τα γκολ που βάζει είναι 12η με μέσο όρο 1.36 ανά αγώνα, 9η στο σύνολο των σουτ και 11η στα σουτ εντός στόχου. Τα στοιχεία της αυτά έχουν παρουσιάσει βελτίωση στα δυο τελευταία παιχνίδια της παρότι έχει χάσει από Σασουόλο και Βερόνα. Κυρίως, η Γιούβε στα ματς που πρέπει να επιτεθεί με πιο μεγάλη ένταση δυσκολεύεται. Σα να τα χάνει, σα να πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει με την αύρα και το όνομά της. Δεν είναι όμως έτσι το ποδόσφαιρο…

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή που έχουμε μόνο 15 βαθμούς στη βαθμολογία. Σε λίγους μήνες, όταν θα παίζουμε με άλλο πνεύμα θα είμαστε σε διαφορετική θέση, ίσως σηκώσουμε κεφάλι» τονίζει ο Μαξ Αλέγκρι.Στους αγώνες με Βερόνα και Σασουόλο η Γιουβέντους κατάφερε για πρώτη φορά να έχει παραπάνω κατοχή από τον αντίπαλο, αλλά χωρίς ουσία.

Η κατοχή που έχει η «Μεγάλη Κυρία» στα παιχνίδια της είναι στο 50% και στην 9η θέση της Λίγκας. Πως λοιπόν μπορείς να επιτεθείς σωστά εάν δεν έχεις την κατοχή; Το κέντρο της ομάδας είναι απογοητευτικό, χωρίς εμπνεύσεις, νεύρο, σωστή κυκλοφορία. Δεν μπορεί οι παλιοσειρές Κιελίνι, Μπονούτσι να βγάζουν πάθος και παίκτες χωρίς τίτλους να είναι… εκτός γηπέδου.

Το ποσοστό μεταβιβάσεων προκαλεί απογοήτευση. Είναι στην 8η θέση, όταν πριν δυο χρόνια δεν έπεφτε από την κορυφή. Οι μακρινές μπαλιές είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, όμως αυτόματα την κάνει τόσο προβλέψιμη… Στις δυο διαδοχικές ήττες οι αντίπαλοι κέρδισαν όλα τα τάκλιν και τις εναέριες μονομαχίες, έκαναν τα φάουλ που έπρεπε και διέλυσαν κάθε προσπάθεια δημιουργίας. Η Γιουβέντους είναι 14η στον αριθμό των τάκλιν και αφήνει τον αντίπαλο να δημιουργήσει.

Η «Κυρία» στο παιχνίδι της περνά αρκετή ώρα κοντά στην εστία του Σέζνι κι αυτό είναι πρόβλημα. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έπρεπε να ανέβει ψηλότερα και αναπτυχθεί, όμως δεν έδειχνε ικανή.

Η Γιουβέντους σύμφωνα με τους αριθμούς βρίσκεται μόνο το 25% του παιχνιδιού στο τελευταίο μισό του γηπέδου και τον χώρο του αντιπάλου και 46% στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο. Εάν βάλει κανείς και το 29% που βρίσκεται η Γιούβε στο δικό της μισό και κοντά στο τέρμα της βλέπει τη συνολική εικόνα.

Ο Αλέγκρι ξέρει τον τρόπο για να βάλει την ομάδα στο σωστό δρόμο, γνωρίζει επίσης πως έχει και την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Τετραετές συμβόλαιο έχει στο γραφείο του ο Ιταλός κόουτς και δε σκοπεύει να τα παρατήσει. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει ξεσκαρτάρισμα και μόνο για τους Κιελίνι, Μπονούτσι, Κιέζα, Ντε Λιχτ, Λοκατέλι και Ντιμπάλα βάζει το χέρι του στη φωτιά ο Αλέγκρι…

Οσο πιο πολύ νικάς τόσο περισσότερο θόρυβο κάνεις όταν σταματάς να κερδίζεις, όμως ο κρότος της αποτυχίας δεν αντέχεται για τους φίλους της Γιούβε…

Loading…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό