23.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιγάντια χελώνα έκανε το μπάνιο της δίπλα σε λουόμενους σε παραλία της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκπληκτοι έμειναν δεκάδες λουόμενοι στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, καθώς την ώρα που κολυμπούσαν είδαν πως ανάμεσά τους βρισκόταν κι ένας ξεχωριστός επισκέπτης. Ο λόγος για μια τεράστια θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε πολύ κοντά τους.

Σε βίντεο φαίνονται λουόμενοι να προσεγγίζουν τη χελώνα. Με ψύχραιμα αντανακλαστικά και με προσεκτικές κινήσεις κατόρθωσαν να την ωθήσουν και πάλι στα βαθιά.

Να σημειωθεί πως σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται ήρεμες ενέργειες καθώς οι χελώνες μπορεί να επιτεθούν στον άνθρωπο, όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Μάνη.

Η χελώνα «βεντουζάρισε» πάνω της και την τραβούσε στο βυθό

Θύμα επίθεσης από θαλάσσια χελώνα έπεσε γυναίκα ενώ βρισκόταν στο νερό, στο Λιμένι της Λακωνίας. Δέχθηκε από πίσω το δάγκωμα του ζώου, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

«Κολυμπούσα, δεν ήμουν τόσο μακριά από την ακτή. Δεν την είχα δει τη χελώνα. Μπαίνοντας μέσα δεν είδα κάπου χελώνες», ανέφερε η γυναίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ήρθε από πίσω μου και με δάγκωσε στην αριστερή πλευρά. Βεντουζάρισε πάνω μου. Μάλιστα έβαλα και το χέρι μου να της ανοίξω το στόμα, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Ούρλιαζα και φώναζα βοήθεια», είπε η γυναίκα, περιγράφοντας τη δυσάρεστη εμπειρία της.

«Ήρθαν τρεις άντρες και την έπιασαν από την πίσω πλευρά για να ‘ξεβεντουζάρει’. Ήταν πολύ δυνατό το δάγκωμα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τελικά κατάφερε να αποδεσμευτεί από το ζώο που είχε κολλήσει πάνω της.

«Στο Κέντρο Υγείας έμαθα ότι πέρσι είχαν 40 περιστατικά και φέτος άκουσα ότι μέχρι τώρα είχαν 12 τέτοια περιστατικά», είπε.

«Θα μπορούσε κάποιος να πάθει ανακοπή. Θα μπορούσα να πνιγώ, γιατί το βεντουζάρισμα σε τραβάει και προς τα κάτω. Το θέμα είναι να γίνει κάτι ώστε να μην έχουμε θάνατο την επόμενη φορά», πρόσθεσε η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη.

Σημειώνεται ότι στην παραλία υπάρχει πινακίδα που ενημερώνει για την ύπαρξη χελωνών, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι εφιστά την προσοχή στους λουόμενους να μην ενοχλούν οι ίδιοι τις χελώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό