35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Για 4η φορά στο σκαμνί ο Κορκονέας – Νέα αναίρεση για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά από τον Άρειο Πάγο η αναγνώριση ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκαναν δεκτή και δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό στον Κορκονέα.

Ο πρώην ειδικός φρουρός θα οδηγηθεί για τέταρτη φορά, ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία καλείται να αποφανθεί για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

Ελαφρυντικό από το Εφετείο Λαμίας

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), είχε αναγνωριστεί το 2022 ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξη.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, όπως είχε καταγράψει το LamiaReport, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Οι ένορκοι, παρά την αντίθεση των τριών δικαστών, τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου κι έτσι η ποινή του από ισόβια πρωτοδίκως έμεινε στα 13 χρόνια κάθειρξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό