23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ φταίει και ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Βίωσε μια άλλη λογική όλος ο πληθυσμός» σημειώνει ο πρώην υπουργός

Τα αίτια που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου εξακολουθούν να απαριθμούν στην Κουμουνδούρου με τα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν τις απόψεις τους επ’ αυτού. Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας σημειώνει μεταξύ άλλων πως ανάμεσα στα πολλά αίτια, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο εγκλεισμός επί μήνες στα σπίτια μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά τη δήλωσή του πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το στέλεχος του κόμματος που σημειωτέον δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, δηλώνει στο Action 24 πως δεν μετρήσαμε την επίδραση του εγκλεισμού στην ψυχολογία της κοινωνίας.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως, θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο διαδραμάτισε ρόλο ο εγκλεισμός στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε πως «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Βίωσε μία άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, η σταθερή κυβέρνηση, στην οποία επένδυσε η Νέα Δημοκρατία, περνούσε πολύ πιο εύκολα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό