24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η NASA φωτογραφίζει το πιο εντυπωσιακό supernova

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία φανταστική φωτογραφία που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο μικροί είμαστε, τελικά

Δύο μόλις μήνες μετά το ταξίδι του, το Imaging X-Ray Polarimetry Explorer (IXPE) της NASA, μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες από το διάστημα. Και είναι υπέροχες.

Βλέπουμε φωτογραφίες της Cassiopeia A, του διάσημου supernova, με μωβ σύννεφα τα οποία δημιουργήθηκαν από αστρικές εκρήξεις εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. «Η εικόνα της Cassiopeia A από το IXPE είναι bellissima (πανέμορφη)», δήλωσε ο Paolo Soffitta, ο Ιταλός επικεφαλής ερευνητής του IXPE στο Ινστιτούτο Αστρονομίας της Ρώμης.

Για πρώτη φορά, αστρονόμοι πιστεύουν πως φωτογράφισαν «αόρατη» μαύρη τρύπα

Το διαστημόπλοιο, το οποίο δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία της NASA με τον ιταλικό διαστημικό οργανισμό, έχει τρία τηλεσκόπια. Και, παρότι η Cassiopeia A έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τώρα για πρώτη φορά κυκλοφορούν λεπτομέρειες ενός από τα πιο μεγαλειώδη αντικείμενα του διαστήματος.

Αυτήν τη στιγμή, ο συγκεκριμένος υπερκαινοφανής αστέρας απέχει 11 χιλιάδες έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Μπορούμε να τον φανταστούμε σαν μία γιγάντια φούσκα γεμάτη καυτό αέριο που διαρκώς διογκώνεται. Το φως του, φάνηκε πρώτη φορά από τη Γη το 1670.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό