22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Για ποιους λόγους κατηγορείται επίσημα, πλέον, ο ιδρυτής Pavel Durov

Ειδήσεις Ελλάδα

Μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή και CEO της Telegram, Pavel Durov, στη Γαλλία, του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για φερόμενα εγκλήματα που, σύμφωνα με τους Γάλλους εισαγγελείς, διαπράχθηκαν μέσω της χρήσης της δημοφιλούς εφαρμογής messaging.

Το NBC News αναφέρει ότι οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Durov για συμμετοχή σε εγκλήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και τη διακίνηση ναρκωτικών, μαζί με τη χρήση κρυπτογραφημένης τεχνολογίας χωρίς τις κατάλληλες εγκρίσεις και τη μη απάντηση σε αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου.

Μόνο μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Durov, η οποία αφορά τη συνέργεια στη «διαχείριση διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει παράνομες συναλλαγές από οργανωμένη ομάδα», έχει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών μαζί με πρόστιμο 500.000 ευρώ.

Ο γεννημένος στη Ρωσία Durov, ο οποίος ξεκίνησε το Telegram το 2013, συνελήφθη στις 24 Αυγούστου μετά την προσγείωση του αεροπλάνου του στο αεροδρόμιο Bourget της Γαλλίας έξω από το Παρίσι. Τώρα που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη Γαλλία και θα πρέπει να παρουσιάζεται στη γαλλική αστυνομία δύο φορές την εβδομάδα. Η εγγύησή του έχει οριστεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Durov ούτε η Telegram έχουν σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό