23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για μια δεκαετία η Samsung διαμορφώνει το μέλλον των τηλεοράσεων και θέτει νέα στάνταρ στο Home Entertainment!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung Electronics για περισσότερο από μια δεκαετία πρωτοπορεί με σημαντικές καινοτομίες στον τομέα του home entertainment και συγκεκριμένα των τηλεοράσεων. Πιστή στο όραμά της να εμπνεύσει τον κόσμο με προϊόντα και design που αναβαθμίζουν τη ζωή, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 14η συνεχόμενη χρονιά[1].

Η Samsung διαμορφώνει το μέλλον των τηλεοράσεων από την δημοφιλή Bordeaux LCD TV του 2006 και την πρώτη 3D LED TV του 2010 μέχρι την σημερινή QLED 8Κ. Το 2011, η εταιρεία παρουσίασε τη Smart TV που άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του θεατή χάρη στο Smart Hub, το έξυπνο σύστημα που επιτρέπει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης, κατέβασμα εφαρμογών και παιχνιδιών, καθώς και περιήγηση στο διαδίκτυο.

Οι ριζικές πρωτοπορίες συνεχίστηκαν το 2014 με την πρώτη κυρτή τηλεόραση, Curved UHD TV, η οποία προσέφερε καθηλωτική εμπειρία θέασης, με ένα κυρτό και σχεδόν bezel-less σχεδιασμό. Διατηρώντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον πυρήνα των καινοτομιών της, το 2015 η Samsung σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές αναβάθμισε το design της τηλεόρασης με την Serif, η οποία ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό της σχεδιασμό, την επιδαπέδια αποσπώμενη βάση και τις δυνατότητες άμεση σύνδεσης με το κινητό.

Το 2016, με την SUHD TV, την πρώτη τηλεόραση με τεχνολογία Quantum Dot, η Samsung έθεσε νέα πρότυπα στην εμπειρία θέασης με 64 φορές μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις. Οι πρωτοπορίες συνεχίστηκαν το 2017 με την QLED TV, η οποία με 100% όγκο χρωμάτων οδήγησε σε πιο φωτεινές εικόνες με μεγαλύτερο χρωματικό βάθος. Παράλληλα, η Samsung συνδύασε τον κόσμο της τεχνολογίας με αυτόν της τέχνης μέσω της The Frame, η οποία μεταμορφώνεται σε πίνακες υψηλής αισθητικής με τη λειτουργία Art Mode.

Το 2018, η QLED 8K, η πρώτη τηλεόραση με 8K AI upscaling τεχνολογία έφτασε το Ultra High Definition σε νέα «ύψη», συνδυάζοντας την τεχνολογία Quantum Dot με την 8Κ ανάλυση. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία παρουσίασε την The Wall, την πρώτη αρθρωτή τηλεόραση με MicroLED που επεκτείνεται ώστε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή οθόνη πολλών μέτρων προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη. Καινοτομώντας για ακόμα μια φορά, η Samsung, καθιέρωσε το 2019 μέσω της Sero μια πολυδιάστατη εμπειρία θέασης χάρη στην οθόνη που περιστρέφεται προκειμένου να απεικονίσει βέλτιστα περιεχόμενο το οποίο έχει δημιουργηθεί για οριζόντιες ή κάθετες οθόνες.

Το 2020 η Samsung εδραιώνει περαιτέρω την θέση της στην αγορά των τηλεοράσεων. Η κορυφαία QLED 8K TV για το 2020, Q950TS (διαθέσιμη σε 65”, 75”, 85”), συνδυάζει την πρωτόγνωρη τεχνολογία Infinity Screen για 99% οθόνη και σχεδόν αόρατο πλαίσιο με ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και τον premium σχεδιασμό (εκπληκτικά λεπτό προφίλ 15 χιλιοστών) για να προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης. Ακόμη, η ολοκληρωμένη γκάμα QLED 4Κ τηλεοράσεων με την τεχνολογία Quantum Dot, προσφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ρεαλιστικές αποχρώσεις χρωμάτων, ενώ η τεχνολογία Quantum HDR αναδεικνύει τη λεπτομέρεια και την αντίθεση, διευρύνοντας το φάσμα του χρώματος και της λεπτομέρειας πέρα ​​από το εφικτό σε τηλεοράσεις HDTV.

Η σειρά τηλεοράσεων της Samsung Electronics για το 2020 ήρθε με βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) «Smart Screen» και μοναδικά χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν μια αδιαπραγμάτευτη εμπειρία θέασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Samsung Electronics στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr.

*****

[1] : Omdia, Ιαν. 2020. Η κατάταξη αφορά τις συνολικές αποστολές προϊόντων. Τα αποτελέσματα δεν αποτελούν συγκατάθεση της Samsung. Κάθε επακόλουθο από αυτά τα δεδομένα είναι υπ’ ευθύνη τρίτου μέρους.   

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό