22.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Για αγώνες μόνο (δυστυχώς…)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis Motorsport παρουσίασε το νέο Peugeot 208 Racing, μια πολύ όμορφη και προσιτή είσοδο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά σχεδιασμένη για τη σειρά FR6 Trophy.

Αυτή η αγωνιστική έκδοση του δημοφιλούς hatchback διαθέτει ένα ελαφρύ πλαίσιο, βελτιωμένη ανάρτηση και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων που αποδίδει 145 ίππους, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει μόλις 1.050 κιλά.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με πολύ πιο κοντή σχέση μετάδοσης.

Ενώ οι οπαδοί περιμένουν με λαχτάρα την επιστροφή των εμβληματικών σημάτων GTI και Rallye, το 208 Racing χρησιμεύει ως υπενθύμιση της πλούσιας κληρονομιάς του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Peugeot, ανατρέχοντας σε κλασικά μοντέλα όπως το 106 Rallye.

Διαθέτει διακριτικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως λευκές ατσάλινες ζάντες, πράσινες πινελιές στα φώτα ημέρας και εντυπωσιακά αυτοκόλλητα.

Στο εσωτερικό, διαθέτει αγωνιστικό roll cage και εξελιγμένο ταμπλό βελτιστοποιημένο για συνθήκες ράλι.

Το 208 Racing τροφοδοτείται από έναν τροποποιημένο τρικύλινδρο κινητήρα που λειτουργεί με καύσιμο E85, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η τιμή του ανέρχεται στα 38.900 ευρώ προ φόρων και είναι σημαντικά πιο προσιτή από το 208 Rally4.

Ενώ η Stellantis έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Φεβρουάριο του 2025, δεν υπάρχουν σχέδια για μια έκδοση δρόμου του 208 με προσανατολισμό στις επιδόσεις, γεγονός που αντικατοπτρίζει την παρακμή της κατηγορίας των μικρομεσαίων hot hatch στην αγορά αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό