27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάει πριν την τελετή έναρξης;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι είναι προ των πυλών με την τελετή έναρξης να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (26/7). Ωστόσο, κάποιοι από τους αθλητές θα ξεκινήσουν νωρίτερα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό. Οι 16 ομάδες στο ποδόσφαιρο και οι 15 χώρες που θα συμμετάσχουν στο Ράγκμπι θα παίξουν για πρώτη φορά την Τετάρτη (24/7).

Ο λόγος της πρόωρης έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος είναι η επιτακτική ανάγκη ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών, καθώς για μερικούς η προετοιμασία ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου. Έτσι, δεδομένου πως οι αγώνες διαδραματίζονται από τις 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου, όσοι συμμετείχαν θα αναγκάζoνταν να πάνε στην προετοιμασία της ομάδας τους χωρίς καθόλου διακοπές. 

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 έχει αποφασιστεί για τους αγώνες ποδοσφαίρου να αρχίζουν δύο μέρες νωρίτερα από την τελετή έναρξης που σηματοδοτεί την αρχή όλων των υπολοίπων αθλημάτων. Έκτοτε σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν μεσολαβήσει, έτσι και φέτος, ισχύει ο ίδιος κανόνας. 

Οι 16 ομάδες που θα συμμετέχουν φέτος στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου θα μοιραστούν σε τέσσερις ομίλους ανά τέσσερις, με τους δύο πρώτους κάθε γκρουπ να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι δύο φιναλίστ θα δώσουν τουλάχιστον έξι αγώνες μεταξύ τους σε διάστημα 20 ημερών, συνεπώς είναι απαραίτητο να έχουν μετά μια περίοδο ξεκούρασης. Το ίδιο πρόγραμμα θα υπάρχει και στο ποδόσφαιρο γυναικών με μόνη διαφορά την ύπαρξη τριών αντί για τεσσάρων ομίλων. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (24/7):Πρώτος όμιλος: Γαλλία – ΗΠΑ                            Γουινέα – Νέα Ζηλανδία

Δεύτερος όμιλος: Αργεντινή – Μαρόκο                             Ιράκ – Ουκρανία

Τρίτος όμιλος: Ουζμπεκιστάν – Ισπανία                        Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία

Τέταρτος όμιλος: Μάλι – Ισραήλ                             Ιαπωνία  – Παραγουάη                             

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό