27.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί προσφεύγει στην Κομισιόν κατά της Microsoft

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάχη αμερικανικών γιγάντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Google κατέθεσε διαμαρτυρία στην Κομισιόν, κατηγορώντας τη Microsoft ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud computing.

H Google υποστηρίζει ουσιαστικά ότι η Microsoft επιβάλλει άδικους όρους χρήσης αδειών, προκειμένου να «κλειδώσει» πελάτες και να αποκτήσει τον έλεγχο της αγοράς cloud.

Μέσω των προϊόντων της Windows Server και Microsoft Office, ουσιαστικά καθιστά πολύ δύσκολο στο τεράστιο ρόστερ των πελατών της, το να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη υποδομή cloud, πέραν του Azure.

Πώς «εμποδίζεται» η μεταφορά σε άλλες πλατφόρμες cloud

Ο διαδικτυακός κολοσσός εξηγεί στη διαμαρτυρία του ότι οι όροι χρήσης που επιβάλλει η Microsoft, χωρίς να δημιουργούν τεχνικά εμπόδια, καθιστούν δύσκολο για έναν πελάτη να μεταφέρει τις εργασίες του από το Azure σε πλατφόρμες cloud ανταγωνιστών.

Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν έως και 1 δισ. ευρώ ετησίως σε πέναλτι που αφορούν το licensing, εξαιτίας ακριβώς των περιορισμών που θέτει η Microsoft για τη μεταφορά σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες cloud, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Google.

Σε ανακοίνωσή της η Microsoft εκφράζει την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απορρίψει τη διαμαρτυρία της Google.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό