35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί τον δικό του μηχανισμό για τα αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον δικό του μηχανισμό έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή 22.000 ανθρώπων, για τη συγκέντρωση, την παρακολούθηση  και αποστολή των εκλογικών αποτελεσμάτων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, το βράδυ της Κυριακής, τονίζει στη «Ναυτεμπορική», ο Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής της τεχνικής, εκλογικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούμε την Singular, δεν φοβόμαστε τίποτα, θέλουμε απλά να έχουμε έναν δικό μας μηχανισμό, ώστε σε πραγματικό χρόνο να έχουμε τα αποτελέσματα , να κάνουμε τις συγκρίσεις μας με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2019, ανά εκλογικό τμήμα, ανά δήμο, ανά περιφέρεια» σημειώνει στη «Ν», ο Κώστας Πουλάκης, ως επικεφαλής αυτού του μηχανισμού.

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

«Στις εκλογές της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τους δικούς του αντιπροσώπους και στα 21.200 εκλογικά τμήματα της χώρας. Αυτοί οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, μαζί με περίπου 800 επόπτες των εκλογικών κέντρων σε όλη τη χώρα , θα είναι επιφορτισμένοι  μέσω του email που θα στέλνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο, να μας στείλουν τα εκλογικά αποτελέσματα του τμήματός τους αμέσως μετά το τέλος της καταμέτρησης. Έχουμε την οργανωτική επάρκεια και την τεχνογνωσία με τον ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας. Άρα μπορούμε σε πραγματικό χρόνο να έχουμε τα αποτελέσματα, να κάνουμε τις συγκρίσεις μας με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2019, ανά εκλογικό τμήμα, ανά δήμο, ανά περιφέρεια και να μπορούμε και εμείς να έχουμε τις δικές μας πληροφορίες και να κάνουμε τις δικές μας αναλύσεις. Έχουμε έναν οργανωτικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα εκλογικά τμήματα, παντού διότι θέλουμε να έχουμε την εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Εκλογές 2023: Μηχανισμός συλλογής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση της «Ν» αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται κάτι και για τον λόγο αυτό δημιουργεί το δικό του μηχανισμό, ο κ. Πουλάκης τονίζει: «Δεν αμφισβητούμε την Singular. Εμείς θέλουμε όμως να έχουμε τα στοιχεία, όπως τα έχει η Singular, όπως τα έχει το υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε και εγώ προσωπικά ήμουν επί 4,5 χρόνια ΓΓ στο υπουργείο Εσωτερικών, έκανα τέσσερις εκλογικές διαδικασίες  και δύο πάρα πολύ δύσκολες, όπως ήταν το δημοψήφισμα, οι ευρωεκλογές που συνέπεσαν με τις αυτοδιοικητικές το 2019, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα. Με αυτή την έννοια, δεν φοβόμαστε τίποτα, θέλουμε απλά να έχουμε έναν δικό μας μηχανισμό, με τον οποίο θα νιώθουν όλοι ότι τα μέλη του κόμματος, οι ψηφοφόροι, οι πολίτες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα κόμμα , το οποίο εκτός από την κυβερνητική και προγραμματική του επάρκεια σε αυτές τις εκλογές, έχει και την οργανωτική επάρκεια και την τεχνογνωσία».

Το 10% των ψηφοφόρων αποφασίζει τελευταία στιγμή

Κληθείς να σχολιάσει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Κώστας Πουλάκης τονίζει: «Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: Από όλα τα exit polls τα οποία έγιναν  αμέσως μετά τη λήξη μιας εκλογικής διαδικασίας σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, προκύπτει ότι υπάρχει ένα σταθερό στοιχείο: Το 10% του εκλογικού σώματος, δηλώνει ότι η τελική του απόφαση για το τι ψήφισε, λαμβάνεται είτε το Σάββατο το βράδυ, είτε την Κυριακή το πρωί. Άρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν  600.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι σκέφτονται, ακούνε, προβληματίζονται, ταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν. Με ένα  τέτοιο νούμερο 600.000 ψηφοφόρων θεωρώ ότι η οποιαδήποτε εκλογική εκτίμηση έχει μεγάλο στοιχείο αβεβαιότητας. Μιλάμε για το 10% του εκλογικού σώματος και δεν το λέω εγώ, το λένε οι εταιρείες που διενεργούν τα exit polls από το 2004.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό