22.3 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί οι κάτοικοι της Φλόριντα ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Milton πάνε στην… Disney World

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς ο τυφώνας Milton κατευθύνεται προς τη Φλόριντα, χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την πολιτεία αναζητώντας ασφάλεια. Αλλά σε μια ασυνήθιστη κίνηση, πολλοί από αυτούς πηγαίνουν σε ένα μέρος που σχετίζεται περισσότερο με οικογενειακές διακοπές παρά με εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης: στην Disney World.

Όπως αναφέρει το Newsweek, καθώς οι εικόνες από πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους και πλημμυρισμένα σπίτια «σαρώνουν» στα διεθνή ΜΜΕ, η Annette Devlin από το Winter Garden της Φλόριντα και η κόρη της πήραν το δρόμο για το δημοφιλές θέρετρο. «Ζούμε περίπου πέντε λεπτά από την Disney», δηλώνει η Devlin. «Ως κάτοικοι της περιοχής που απειλείται από την κακοκαιρία, ενημερωθήκαμε ότι πιθανότατα θα είχαμε διακοπή ρεύματος στο σπίτι και αυτό έκανε τα πράγματα περίπλοκα -ειδικά με την ιατρική κατάσταση της κόρης μου».

Η κόρη της Annette, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, βασίζεται στη συνεπή φροντίδα και, κυρίως, στην αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια για τον ιατρικό εξοπλισμό της. Έτσι, όταν έγινε σαφές ότι το σπίτι τους μπορεί να μην είναι η πιο ασφαλής επιλογή, η Devlin έκανε μια στρατηγική επιλογή. Επέλεξε να βρουν καταφύγιο στην Disney World.

«Φτάσαμε εδώ την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, και είχαμε την τύχη να εξασφαλίσουμε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Swan», είπε. «Όλοι εδώ στην Disney ήταν απίστευτα φιλόξενοι».

Δείτε LIVE την πορεία του τυφώνα Milton: 

Για πολλούς, «το πιο μαγικό μέρος στη Γη» έχει επίσης κερδίσει τη φήμη ως μία από τις πιο ασφαλείς εγκαταστάσεις. Κατασκευάστηκε για να αντέχει τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Φλόριντα και η τοποθεσία που βρίσκεται το θέρετρο μέσα στην ενδοχώρα, μαζί με το δικό του ανεξάρτητο ηλεκτρικό δίκτυο και την ομάδα αφοσιωμένων υπαλλήλων -γνωστών ως “ride-out crew”- καθιστούν την Disney World ως το ιδανικό μέρος για να γλιτώσεις από τη μανία του τυφώνα Milton.

Μάλιστα, πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν καταφύγει στο θέρετρο της Disney World και, περιμένοντας τον τυφώνα Milton, μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε βίντεο και φωτογραφίες στα social media.

«Αισθάνομαι πολύ ασφαλής και ευγνώμων που έχω καταφύγιο, φαγητό και προμήθειες εδώ», είπε η Devlin. «Γνωρίσαμε εδώ και άλλους κατοίκους από κοντινές περιοχές όπως εμείς και πολλές οικογένειες από την Τάμπα. Ειλικρινά, η Disney μας υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες και για αυτό είμαι πολύ ευγνώμων».

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Devlin αναζητά καταφύγιο στην Disney World. «Ο τελευταίος τυφώνας που βιώσαμε ήταν ο Dorian και μείναμε επίσης στις εγκαταστάσεις της Disney, στο Animal Kingdom Lodge».

Αυτή τη φορά, η οικογένειά της – μαζί με τη γάτα τους – εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο Swan, όπου πολλοί άλλοι επισκέπτες έχουν επίσης φέρει τα κατοικίδια ζώα τους σε ασφαλές μέρος.

Σε μια περιοχή όπου η απειλή των τυφώνων αποτελεί ετήσια ανησυχία, τα ξενοδοχεία της Disney World έχουν γίνει ένα απροσδόκητο καταφύγιο για τους εκτοπισμένους. Με ισχυρή υποδομή, προσωπικό όλο το 24ωρο και μια ατμόσφαιρα σχεδιασμένη για άνεση και διασκέδαση, τα θέρετρα προσφέρουν μια μοναδική μορφή ασφάλειας κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Την Τρίτη, η Disney World ανακοίνωσε ότι κλείνει τα θεματικά της πάρκα και το Disney Springs, το υπαίθριο συγκρότημα αγορών, εστίασης και ψυχαγωγίας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την άφιξη του Milton. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτά τα μέτρα ελήφθησαν για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να αισθανθούν ασφαλείς πολύ πριν οι ισχυροί άνεμοι φτάσουν στην κεντρική Φλόριντα.

Η καταιγίδα αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το πρωί της Πέμπτης κοντά στον κόλπο της Τάμπα, φέρνοντας ανέμους τροπικής καταιγίδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό