27.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί οι αεροσυνοδοί κάθονται στα χέρια τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο θα έχετε παρατηρήσει πως οι αεροσυνοδοί δεν κάνουν… συνηθισμένες κινήσεις με τα χέρια τους καθώς είτε θα τα έχουν μονίμως πίσω από την πλάτη τους είτε θα… κάθονται πάνω τους! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Κι όμως, τα πάντα που κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια της πτήσης έχουν νόημα και αποτελούν αποτέλεσμα εντατικής εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, χαρακτηριστική είναι η κίνηση των αεροσυνοδών να κάθονται πάνω στα χέρια τους κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης του αεροπλάνου.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της New York Post, η συγκεκριμένη στάση ονομάζεται «θέση στήριξης». Μία αεροσυνοδός σε αεροπορική εταιρεία των Φιλιππινών, ονόματι Henny Lim, ανέβασε βίντεο στο TikTok όπου εξήγησε τον ακριβή λόγο που συμβαίνει αυτό και δεν είναι άλλος από τη μείωση του κινδύνου σωματικής βλάβης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης..

«Αυτή η στάση περιλαμβάνει να δένετε τη ζώνη ασφαλείας με ασφάλεια, να κάτσετε με όρθια την πλάτη, πάνω στα χέρια με τις παλάμες προς τα πάνω, σε χαλαρή στάση και θέση παράλληλα με το πάτωμα» εξήγησε η αεροσυνοδός. «Ο στόχος είναι να κρατηθεί το σώμα σε μια άκαμπτη στάση, έτσι ώστε εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόσκρουση ή κάποια άλλη έκτακτη ανάγκη, το σώμα να υποστεί τη λιγότερη δυνατή ζημιά».

Αναπαριστώντας τη θέση στήριξης των αεροσυνοδών, η Henny Lim σημειώνει πως η στάση αυτή «περιορίζει την κίνηση του σώματος, ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση πρόσκρουσης», προσθέτοντας ότι το πλήρωμα καμπίνας δεν κάθεται μόνο στα χέρια του σε περίπτωση αναταραχής στον αέρα.

«Αν συμβεί κάτι, βάσει της εκπαίδευσής μας προσπαθούμε να κάνουμε και μία σιωπηλή επανάληψη των κανόνων ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει να γνωρίζουμε που βρίσκεται ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης, πώς λειτουργεί η πόρτα, τις εντολές που πρέπει να δώσουμε αλλά και να παρατηρήσουμε οποιαδήποτε οπτική ένδειξη μπορούμε έξω από το αεροσκάφος», συμπληρώνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό