20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί «ξεσκονίζει» τανκς 50 χρονών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρωσία πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί άρματα (τανκς) ηλικίας 50 ετών στις προσπάθειές της να καταλάβει εδάφη στη νότια Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία του έκθεση για τον πόλεμο στη χώρα.

Η βρετανική ενημέρωση αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία πιθανότατα έχει μεταφέρει άρματα μάχης T-62 50 ετών στην περιοχή ευθύνης της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας (SGF), η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάληψη του ουκρανικού εδάφους στα νότια της χώρας.

«Τα T-62 θα είναι σχεδόν σίγουρα ιδιαίτερα ευάλωτα σε αντιαρματικά όπλα και η παρουσία τους στο πεδίο της μάχης υπογραμμίζει την έλλειψη σύγχρονου, πολεμικού εξοπλισμού της Ρωσίας», σχολιάζει το βρετανικό υπουργείο.

Η κύρια προσπάθεια της Ρωσίας παραμένει στο Ντονμπάς, στοχεύοντας στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στο Λουγκάνσκ και μεταξύ Ιζιούμ και Ντονέτσκ.

Σχολιάζοντας την έκβαση των επιχειρήσεων, το βρετανικό υπουργείο αναφέρει ότι αφού πρόσφατα κατέλαβαν πολλά χωριά βορειοδυτικά της Ποπάσνα, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθειά τους να περικυκλώσουν το Σεβεροντονιέτσκ και το Λισιχάνσκ (στην επαρχία Λουγκάνσκ).

«Η Ρωσία πιέζει τον θύλακα του Σεβεροντονιέτσκ, αν και η Ουκρανία διατηρεί τον έλεγχο πολλών προστατευόμενων τομέων, αρνούμενη στη Ρωσία τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς», σημειώνει το βρετανικό υπουργείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό