19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιατί κινδυνεύει να πέσει στα 13.000 δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος στην αγορά κρυπτονομισμάτων, η κατρακύλα του Bticoin θα έχει συνέχεια. Και η τιμή του πιθανότατα θα υποχωρήσει ακόμη και κάτω από τα 15.000 δολάρια, στα 13.000 δολάρια. Αυτή είναι η εκτίμηση του του Ίαν Χάρνετ, συνιδρυτή της Absolute Strategy Research. 

Αν το δυσοίωνο σενάριο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για πτώση σχεδόν 40% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. «Σε ένα τέτοιο οικονομικά περιβάλλον, θα συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις των κρυπτονομισμάτων» δήλωσε ο Χάρνετ στο CNBC. «Είναι ένα παχινίδι ξεπουλήματος. Αυτό που συνειδητοποιούν τώρα οι επενδυτές είναι πως δεν πρόκειται για νόμισμα, ούτε για εμπόρευμα και σίγουρα όχι κάτι που μπορεί να αποθηκεύσει αξία» εξήγησε. 

Ερωτηθείς πού στηρίζει την τόσο απαισιόδοξη πρόβλεψη για επιπλέον πτώση κατά 40%, θύμισε πως σε περιόδους φυγής από τα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin τείνει να χάνει το 80% της αξίας του σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά. Κάτι τέτοιο για παράδειγμα συνέβη το 2018, όταν βυθίστηκε κοντά στα 3.000 δολάρια από το πικ των 20.000 δολαρίων  στα τέλη του 2017. 

Να θυμίσουμε ότι το Bitcoin είδε την τιμή του να εκτινάσσεται στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Για το μεγαλύτερο μέρος του 2022 δέχεται πιέσεις, με αυτές να έχουν ενταθεί αισθητά τον τελευταίο μήνα. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό