22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί κάνει τόσο κρύο στα πλοία της γραμμής το καλοκαίρι; Ιδού η απάντηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καλοκαίρι όλες και όλοι συνηθίζουμε να ταξιδεύουμε περισσότερο με καράβι για να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας νησιά. Ένα σακ βουαγιάζ, καλή διάθεση, παρέα και ένα μαγιό αρκούν για να περάσουμε όμορφα, να χαλαρώσουμε και να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» έστω και για ένα Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που με το που επιβιβαστούμε στο πλοίο μας «κόβεται» το γέλιο. Γιατί άραγε; Mα φυσικά λόγω του υπερβολικού air condition που συνήθως υπάρχει στους κλειστούς χώρους.

Μιλάμε για το απόλυτο ψύχος, για το οποίο όμως υπάρχει τελικά εξήγηση. Ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαφόρων ασθενειών που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων.

Ως εκ τούτου, ο επαρκής εξαερισμός και η ανανέωση του αέρα των εσωτερικών χώρων με φρέσκο αέρα είναι απαραίτητο μέτρο για την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στο εσωτερικό των πλοίων. Τέλος, ο κλιματισμός συμβάλλει στην απορρόφηση των οσμών και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα σαλπάρετε για το αγαπημένο σας νησί, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας όχι μόνο ένα μαγιό, αλλά και ένα άνετο πουλόβερ για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας θα είναι άνετο και απολαυστικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό