26.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν τρώει μπλε και πράσινη άλγη;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μπλε και πράσινη άλγη (γνωστή και ως σπιρουλίνα) δεν είναι το πιο συνηθισμένο superfood, αλλά η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η αδερφή της Κιμ, ορκίζεται ότι είναι «είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πάρεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι». Το συμπλήρωμα με μπλε και πράσινη άλγη που φτιάχνει (;) είναι πλούσιο σε μέταλλα και πρωτεΐνη και έχει εξαιρετικά οφέλη υγείας. Εμείς ψάξαμε να δούμε τι λέει η επιστήμη για αυτό το συμπλήρωμα.

Θρεπτικά συστατικά

Φαίνεται πως η Καρντάσιαν έχει δίκιο, γιατί η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το μοσχαρίσιο κρέας (στην ίδια ποσότητα), έχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά. Είναι ένα εξαιρετικό διατροφικό συμπλήρωμα γιατί στην ουσία είναι μια κανονική τροφή.25.

Αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες

Εντάξει, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, όλες οι φυτικές τροφές έχουν διάφορα αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές μειώνουν τη δράση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι τα βασικά συστατικά που προκαλούν φθορές στα κύτταρα και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.124.

Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η σπιρουλίνα μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ μειώνοντας τα τριγλυκερίδια. Παράλληλα αυξάνει την καλή χοληστερόλη HDL. Συνολικά η σπιρουλίνα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και υπέρτασης. 234.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το γεγονός ότι η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες  E, C, and B6 συμβάλλει στην διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι δραστική και κατά ιών όπως ο HIV και ο έρπης.

Αντικαρκινική δράση

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η φυτοκυανίνη, το βασικό συστατικό της σπιρουλίνας, μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη όγκων και να οδηγήσει τα κύτταρα των καρκίνων σε απόπτωση (προγραμματισμένο θάνατο). Η λειτουργία αυτή είναι πιθανώς σχετική με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.125.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό