20 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί η Ελλάδα με ισοπαλία απέναντι στην Αγγλία «κλειδώνει» την 1η θέση []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική μας ομάδα «καθάρισε» και την Ιρλανδία (2-0) και έχει ξεκινήσει με το εντυπωσιακό 4X4 στον όμιλό της στο Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για ένα τεράστιο ματς τώρα στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Αγγλία, όπου αναμένεται να έχει περισσότερους από 60.000 φιλάθλους στο πλευρό της.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου και θα τα καταφέρει και μαθηματικά, σε περίπτωση που αποφύγει την ήττα στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος είναι πως θα διατηρηθούμε με την ισοπαλία στο +3 από την Αγγλία, ενώ παράλληλα θα έχουμε την ισοβαθμία υπέρ μας, χάρη στη νίκη μας στο «Γουέμπλεϊ».

Συνεπώς, ακόμη κι αν χάσουμε στην τελευταία αγωνιστική στο Ελσίνκι από την Φινλανδία (17/11) και η Αγγλία νικήσει την Ιρλανδία, εμείς θα παραμείνουμε στην κορυφή του ομίλου μας. Παράλληλα, αυτό θα σημαίνει πως η Εθνική Ελλάδας θα έχει δύο τεράστια κέρδη με αυτό.

Πώς επωφελείται η Ελλάδα από την πρωτιά

Η Εθνική Ελλάδας αν τερματίσει 1η διευκολύνει το «μονοπάτι» της για το Μουντιάλ του 2026. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούμε στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχουμε μία καλή σχετικά κλήρωση, αλλά η 1η θέση θα μας δώσει εξασφαλισμένο εισιτήριο για τα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι, θα έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία, όπως συνέβη και στο EURO 2024.

Ταυτόχρονα, η κατάληψη της 1ης θέσης σημαίνει πως η Εθνικής μας ομάδα θα προβιβαστεί στην 1η κατηγορία του UEFA Nations League για την επόμενη «έκδοση» της διοργάνωσης. Αυτό φυσικά σημαίνει πως θα αναβαθμιστεί και το επίπεδο δυσκολίας, αφού θα συναντήσουμε εκεί ομάδες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό