20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί ζήτησε συγνώμη η Tesla στην Κίνα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μπελάδες εισέρχεται η Tesla του Ιλον Μάσκ στην Κίνα μετά από μια διαμαρτυρία ενός απογοητευμένου αγοραστή των δημοφιλών μοντέλων της αμερικανικής εταιρίας, που έγινε Viral στο διαδίκτυο και τα “ραδιοκύματα” αυτής έφτασαν μέχρι και το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Τι έγινε; Σε βίντεο που έγινε viral από την έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης… μια γυναίκα που φορούσε μπλουζάκι με τις λέξεις “Τα φρένα δεν λειτουργούν” κατηγόρησε την Tesla για αδιαφορία σχετικά με τις καταγγελίες της για το σύστημα πέδησης του ηλεκτρικού οχήματος της.
Μάλιστα η Tesla Inc που δέχθηκε αυξημένη πίεση στην Κίνα την Τετάρτη από ρυθμιστικές αρχές και κρατικά μέσα ενημέρωσης μετά τη διαμαρτυρία της Δευτέρας ανάγκασε τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια σπάνια συγνώμη. Στο μεταξύ αργά την Τετάρτη, η ρυθμιστική αρχή της Κίνας προέτρεψε την Tesla να διασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων στη χώρα, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δήλωσε ότι η συγγνώμη της Tesla δεν ήταν «ειλικρινής».
Την ίδια στιγμή θέση πήρε και το κυβερνών κόμμα αναφέροντας τα εξης: “Η Κίνα θα συνεχίσει να ανοίγει την αγορά της σε ξένες επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσφέρονται προνόμια σε ξένες εταιρείες”, ανέφερε η Global Times.
Τον περασμένο μήνα, η Tesla τέθηκε υπό έλεγχο στην Κίνα, όταν ο στρατός απαγόρευσε στα αυτοκίνητά του να εισέρχονται στα συγκροτήματα του, επικαλούμενοι ανησυχίες ασφαλείας για κάμερες στα οχήματά του, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla είπε ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητά της δεν είναι ενεργοποιημένες εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό