31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Γιατί είναι σημαντικό να πετύχει αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και να διαβάσουμε τα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών, είναι ο πολιτικός αρχηγός για τον οποίο οι πολίτες έχουν ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεών τους. Και μπορεί κάποιοι να κατηγορούν τους δημοσκόπους για μια σειρά από πράγματα, που μπορούμε να τα συζητήσουμε, αλλά σε ένα έπεσαν 100% μέσα. Αναφέρομαι στην απάντηση που έδιναν οι πολίτες και αφορούσε στο αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Εκεί διαπίστωναν άπαντες ότι η απάντηση ήταν ένα βροντερό όχι. Δηλαδή, με τα στραβά και τα ανάποδά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέμενε η μόνη λύση για την πλειοψηφία των πολιτών.

Αυτή ήταν η αλήθεια και αυτή η αλήθεια παραμένει ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη την επομένη των ευρω-εκλογών. Και αυτό είναι και καλό και κακό. Διότι – αν μη τι άλλο – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξέρεις και τι περιμένεις και τι σε περιμένει. Όπως γράφαμε εδώ και καιρό, ο μόνος αντίπαλος του πρωθυπουργού είναι η κοινωνία και τα προβλήματά της. Δεν το κατάλαβαν κάποιοι και δεν δούλεψαν με την λογική να δώσουν λύσεις σε αυτά τα ζητήματα. Αποτέλεσμα δεν ήταν να ψηφίσουν κάποιον άλλον στις κάλπες, αλλά – πολύ απλά – να μην πάνε στις κάλπες. Αυτό ήταν το ισχυρότερο μήνυμα των εκλογών. Και αυτή είναι η πρόκληση που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Εάν στο Μαξίμου εγκλωβιστούν στο πως θα ξανακερδίσουν τις εκλογές του 2027, θα έχουν χάσει την μεγάλη εικόνα της κοινωνίας. Διότι το πρόβλημα δεν είναι να κερδίσεις πλέον τις εκλογές, ιδιαίτερα με την κατάσταση που υπάρχει στην αντιπολίτευση. Το πρόβλημα είναι πως θα πείσεις τους πολίτες ότι μέσω της πολιτικής και των διαδικασιών του κοινοβουλευτισμού, μπορείς να του δώσεις λύσεις. Για αυτό και η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μεγαλύτερες προκλήσεις μπροστά της από το να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να δώσει απλά διαχειριστικές λύσεις. Η κυβέρνηση αυτή της ΝΔ θα κριθεί από το αν πείσει τους πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την πολιτική. Το αν στο τέλος της θητείας της έχει δείξει στο πεδίο, ότι το πολιτικό σύστημα παραμένει ζωντανό και υπηρετεί πρώτα από όλα την κοινωνία.

Σε μια εποχή αμφισβήτησης των πάντων, το βλέμμα της κυβέρνησης δεν είναι το πώς θα κερδίσει το 13% των πολιτών που δεν την ψήφισαν στην πρόσφατη αναμέτρηση (σε σχέση με το ποσοστό των εθνικών εκλογών) αλλά πως θα πείσει ένα μεγάλο ποσοστό του 60% που απείχε, ότι αξίζει να πηγαίνει στις κάλπες και ας ψηφίζει όποιον θέλει. Ο πήχης για τον Μητσοτάκη έχει ανέβει και σε αυτό το πεδίο και για αυτό είναι σημαντικό να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό