18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο σεξ

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ από σήμερα 1η Απριλίου για τους σεξεργάτες στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι κανόνες αυτοί αφορούν της λήξη του ωραρίου στις 3 π.μ. και όχι στις 6 π.μ., προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτό που οι τοπικές αρχές περιγράφουν ως «ενοχλητική συμπεριφορά από ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή των κόκκινων φώτων», όπως μεταδίδει το CNN.

Το μειωμένο ωράριο έρχεται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας του δημοτικού συμβουλίου για τη μετακίνηση των σεξεργατριών σε ένα «ερωτικό κέντρο» έξω από την καρδιά της πόλης. Το Άμστερνταμ εισάγει επίσης μέτρα για τον περιορισμό των κρουαζιέρων στις πλωτές οδούς και την επιβολή περιορισμών στις ενοικιάσεις κατοικιών για διακοπές, καθώς και πιέσεις για την επιβολή φόρου στις αερομεταφορές για την αντιμετώπιση των οικονομικών πτήσεων. Ένας εκπρόσωπος του αντιδημάρχου του Άμστερνταμ, Sofyan Mbarki, δήλωσε στο CNN ότι η δέσμη μέτρων έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την πόλη βιώσιμη, υποστηρίζοντας ότι «τώρα πρέπει να επιλέξουμε τον περιορισμό αντί της ανεύθυνης ανάπτυξης».

Απώλεια εισοδήματος και ανησυχίες για την ασφάλεια

Η Felicia Anna (δεν πρόκειται για το πραγματικό όνομα για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής) είναι πρώην σεξεργάτρια που ζει στο Άμστερνταμ εδώ και 13 χρόνια και τώρα είναι πρόεδρος του Red Light United, ενός σωματείου που εκπροσωπεί τις σεξεργάτριες στην περιοχή των κόκκινων φώτων της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η Anna αναφέρει ότι το μειωμένο ωράριο θα μειώσει δραστικά το εισόδημα των σεξεργατριών, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι μόλις σε θέση να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα. «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αρχίζουν να εργάζονται μετά τις 12, όταν τα μπαρ αρχίζουν να κλείνουν», δήλωσε η Anna στο CNN.

Η Βιολέτα, ψευδώνυμο για λόγους προστασίας, είναι σεξεργάτρια και μίλησε για τις ανησυχίες σχετικά με την ευημερία όλων των σεξεργαζομένων, εξηγώντας πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι. «Αν πηγαίνεις στο σπίτι σου στις τρεις τα ξημερώματα, ειδικά αν όλα είναι κλειστά, τότε σε αφήνει ως εργαζόμενη στο σεξ περισσότερο ευάλωτη», δήλωσε η Βιολέτα, συγκρίνοντάς με τις 6 το πρωί που, όπως είπε έχει περισσότερη κίνηση.

Γιατί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο σεξ

Ωστόσο, όπως γνωστοποιείται στο CNN, πίσω από τον περιορισμό του ωραρίου, βρίσκεται μια ξεχωριστή προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν τα συγκεκριμένα «καταστήματα βιτρινών» και να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στο σεξ σε ένα ερωτικό κέντρο έξω από το κέντρο της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στο σεξ διέκοψαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με το παραπάνω. Οι διαδηλωτές παρέδωσαν στη δήμαρχο του Άμστερνταμ Φέμκε Χαλσέμα ένα ψήφισμα υπογεγραμμένο από 266 εργαζόμενους στο σεξ, σύμφωνα με το Red Light United, το οποίο ζητούσε περισσότερη αστυνομία στην περιοχή των κόκκινων φώτων αντί να κλείνουν νωρίτερα και να μεταφερθούν σε ένα ερωτικό κέντρο.

Η Halsema έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ορισμένοι επισκέπτες βλέπουν τους εργαζόμενους στα παράθυρα μόνο ως τουριστική ατραξιόν, υποστηρίζοντας ότι ένα ερωτικό κέντρο θα μειώσει την πίεση στην περιοχή των κόκκινων φώτων και θα δημιουργήσει ένα μέρος όπου οι εργαζόμενοι στο σεξ θα μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια και ανενόχλητοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό