24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις της Mercedes και της Citroen; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Tον τελευταίο καιρό το έργο των διαφημιστών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, καθώς οι γενικότερες “ευαισθησίες” του κοινού έχουν φθάσει σε επίπεδα υστερίας.
Στην Κίνα, η Mercedes αναγκάστηκε να κατεβάσει μία διαφήμισή της επειδή το μοντέλο που εμφανιζόταν είχε πολύ τονισμένα τα “σχιστά” μάτια του.
Οι αρχές απαγόρευσαν την δημοσιοποίηση της διαφήμισης υποστηρίζοντας ότι αναπαράγει με κακό τρόπο τα στερεότυπα των Δυτικών για την εμφάνιση των Κινέζων.

Στην Αίγυπτο η Citroen είχε άλλου είδους προβλήματα. Σε ένα oriental για το C4 C-Cross στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο τοπικός αστέρας Αmr Diab με τα εκατομμύρια followers στο Instagram, φαίνεται σε μία σκηνή να τραβά με το κινητό του μια κοπέλα σε διάβαση του δρόμου.
Ο θόρυβος που ξέσπασε στα social media ότι επρόκειτο για καραμπινάτη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανάγκασε την εταιρία να κατεβάσει το διαφημιστικό και να απολογηθεί ζητώντας συγνώμη.
Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στην Αίγυπτο η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών είναι ένα σύνηθες καθημερινό φαινόμενο με μεγάλη έκταση, κάτι που έχει οδηγήσει πρόσφατα την κυβέρνηση να νομοθετήσει πολύ πιο αυστηρές ποινές για τέτοια αδικήματα.

.لو بتدور على الراحة، يبقى بتدور على ستروين C4 الجديدة!اتفرج على ستروين C4 الجديدة مع الهضبه واكتشف المعنى الحقيقي للراحة.#CitroënEgypt#NewCitroënC4#AmrDiab#CitroënXAmrDiab pic.twitter.com/mcWZCMigsN
— Amr Diab (@amrdiab) December 3, 2021



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό